Hírek

Egy bajnoki, egy kupa…

Egy északi és egy déli találkozót választottunk ma...

Gremio-Vitoria 1!

A házigazda tapad az élmezőnyre, a gyengécske vendégek sem tudják feltartóztatni őket.
A 10. fordulónak futnak neki a csapatok a brazil élvonalban. A házigazda tavaly bronzérmet szerzett, és az idén is a dobogót vették célba a kék-feketék. Roger mester tavaly májusban vette át a gárda irányítását, és eddig elégedettek lehetnek a klubvezetők a tréner teljesítményével. Jelenleg a 3. pozíciót foglalja el a gárda 18 egységgel, hátránya a listavezető Palmeirassal szemben mindössze egy pont. Otthon erős bástya az Arena do Gremio, mind a négy fellépésükön sikert arattak Luanék, ráadásul még csak gólt sem kaptak (6-0). Egy vereséget szenvedtek el, épp a listavezetőtől (4-3), azóta viszont négy bajnokin maradtak veretlenek – legutóbb a Cruzeirót győzték le odahaza (2-0). A keretben van hiányzó, egy középső védő és egy jobb bekk sérüléssel bajlódik.
A Vitoria újonc az idei kiírásban, céljuk a bennmaradás kivívása. A gárda jelenleg 9 mérkőzésen 9 pontot gyűjtve a 15., idegenben még nyeretlen, mérlege 0-2-3. Mindkét iksz kiscsapatnál jött össze, ha komolyabb ellenállásba ütközött, megadta magát. A formája gyenge, június eleje óta nem győzött, az utolsó két bajnokiját pedig elveszítette. A piros-feketék igyekeztek erősíteni a szezon előtt, a támadószekcióba érkezett is Kieza a Sao Paulótól, a csatár pedig négy góljával vezeti a házi góllövőlistát. A védelem ugyanakkor nem stabil, a túrákon már kilenc gólt kaptak. A keretben friss sérült nincsen.
A két gárdát más-más cél vezérli. A Gremio odahaza erős, és ezt ma is bebizonyítja. A Vitoria nem ma szerzi meg a bennmaradáshoz szükséges pontokat. Tippünk így: 1-es!

Haka-SJK 2!

A bajnoki címvédőt várjuk a finn kupa döntőjébe!
A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A Haka a másodosztályban szerepel, a nagy múltú alakulat immár az ötödik szezonját kezdte meg az Ykkonenben. És most sem áll jól a fekete-fehérek szénája, hiszen 13 egységgel csak a középmezőnyben állomásoznak. A kupában viszont remekelnek Kari Martonen fiai, első ligás ellenfelet búcsúztatva (Rops) jutottak el az elődöntőig. A szerencse is Duduék mellé állt, ugyanis eddig nem nagyon kellett kimozdulniuk a Tehtaan kenttä-ból. A pontvadászatban csetlő-botló alakulat tehát igencsak kétarcú – ezt legutóbb a Lahti tapasztalta a kupában (2-1). A hírek szerint a lehető legjobb összeállításában küldheti pályára csapatát a szakvezető.
Az SJK a bajnoki címvédő, ám az aranyérem az idén nem tűnik realitásnak. Nagy a lemaradása az aranysárga-feketéknek, a gyenge bajnoki rajt után ugyan jött egy jobb periódus, majd becsúszott két vereség ismételten. Egyelőre a középmezőnyben tanyáznak, viszont a kupában jól tolják Simo Valakari fiai. A pontvadászatban idegenben gyámoltalanok, viszont ebben a kiírásban az utolsó két fellépésükön vendégségben biztosították be a továbbjutást (Vaasa, PK 35). A keretben nincsen friss sérült, az egykor a Kaposvárt és a Győrt erősítő Tarmo Kink is bevetésre készen áll, csak úgy, mint a házi gólkirály, Riski.
A két alakulat között nagy az értékbeli különbség. A Haka ugyan eddig remekül menetelt a kupában, a fináléba mégsem a házigazdát, hanem a bajnoki címvédőt várjuk. Az SJK-nak mentenie kell a szezont, erre pedig ez jó lehetőségnek tűnik. Tippünk így: 2-es!

Olvasói sztorik