Hírek

Német és cseh siker!

Az utolsó csoportmeccseken sok minden eldőlhet...

Észak-Írország-Németország 2-es és +2.5!

Ma már várhatóan tényleg kiszakad a német gólzsák: nyernek Müllerék, méghozzá magabiztosan!
O’Neill mester csodát tett csapatával. A sokak által lesajnált északírek a lengyelektől elszenvedett 1-0-ás vereség után talpra állt, és egészen elfogadható produktummal előrukkolva 2-0-ra verte Ukrajnát. A zöld-fehérek a McGovern – A. Hughes, Cathcart, McAuley, J. Evans – Ward (McGinn, 67.), C. Evans (McNair, 89.), S. Davis, Norwood, Dallas – Washington (Magennis, 83.) összetételben szerepeltek a második fordulóban. A kapitány belenyúlt alapcsapatába, sokak meglepetésére kihagyta a kezdőből Laffertyt, és ez a döntése is jó húzásnak bizonyult. Evansék becsülettel tették a dolgukat, szervezetten védekeztek, és ezúttal maradt erejük a támadásvezetésre is. A vezető találatot követően jól kontráztak Norwoodék, akik a hajrában bebiztosították a győzelmet.
Németország 4 pontnál jár: az ukránokat 2-0-ra verték Özilék, majd a lengyelekkel 0-0-t játszottak. Az első mérkőzésen sok helyzetet dolgoztak ki Götzéék, igaz, az ukránok is temérdek lehetőséget puskáztak el Neuer kapuja előtt. A második fordulóban a Löw-legénység már sokkal visszafogottabban támadott, igaz, a lengyelek remekül megszervezték a védelmüket. A Neuer – Höwedes, J. Boateng, Hummels, Hector – Khedira, Kroos – Th. Müller, Özil, Draxler (Gomez, 71.) – Götze (Schürrle, 66.) összeállításban szereplő Nationalelf csak szenvedett, sőt, ha őszinték akarunk lenni, a legnagyobb ziccerek Milik előtt adódtak. Löw keresi még a csapatát, a támadósorban Götze egyelőre nem jelent megoldást, de a csereként pályára lépő Schürrle-Gomez páros sem váltotta meg a világot.
Ettől függetlenül ma magabiztos német sikert várunk. Khediráék csoportelsők akarnak lenni, ehhez győzniük kell. A három egység a németeké lesz, és végre gólokat is szereznek majd Müllerék. Tippünk így 2-es és +2.5!

Csehország-Törökország 1!

A csehek elképesztőt hajráztak a horvátok ellen, így megmaradt az esélyük a továbbjutásra. A félholdasok ellen muszáj nyerniük, és győznek is!
Csehország az első fordulóban 1-0-ra kapott ki a spanyoloktól. Plasilék egészen a találkozó hajrájáig jól tartották magukat, ám akkor egy védelmi hiba után (Pique őrizetlenül, közelről fejelhetett) a hispánok bevitték a győztes találatot. Pavel Vrba szövetségi kapitány érthető módon csalódott volt a vereség után, és bizony a második meccsük hajrájáig is az lehetett. A horvátok jobban futballoztak, mint Krejciék, nem érdemtelenül jutottak kétgólos előnyhöz. A hajrában azonban megtáltosodtak Skodáék, akik előbb szépítettek, majd a ráadásban büntetőből kiegyenlítettek. A gárda a P. Cech – Kaderábek, Sivok, Hubník, Limbersky – Darida, Plasil (Necid, 86.) – Skalák (Sural, 67.), Rosicky, Krejcí – Lafata (Skoda, 67.) összeállításban szerepelt. A csehek megmutatták, hogy tudnak küzdeni, és az utolsó bő húsz percben arról is tanúbizonyságot tettek, hogy a támadójátékukban is van fantázia. A selejtezőkben sem a csatársorral volt probléma, sokkal inkább a védelemmel. Ezúttal is már három gólt kaptak Cechék… A keretből Rosicky kidőlt, már nem lesz bevethető az Eb-n.
A törökök eddig csalódást keltően teljesítenek, mindkét mérkőzésüket nullra veszítették el. És a játék… Finoman fogalmazva sem látszik az a lendület Fatih Terim alakulatán, amely a selejtezősorozat végén jellemezte őket. A piros-fehérek a horvátok ellen nagyon sablonosan fociztak, alig-alig tudtak lehetőséghez jutni. A spanyolokkal szemben esélyük sem volt a Babacan – Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin – Ozan Tufan, Selcuk Inan (Yunus Malli, 70.), Oguzhan Özyakup (Olcay Sahan, 62.) – Hakan Calhanoglu (Nuri Sahin, a szünetben), Burak Yilmaz, Arda Turan felállásban szereplő török együttesnek. A Továbbjutásra még így is van esélyük Yilmazéknak, de nem érezzük az erőt a válogatottban…
Mindkét gárdának csak a győzelem elfogadható eredmény, és elnézve az eddig mutatott játékukat, erre a cseheknek van nagyobb sanszuk. Sivokék kibrusztolják a sikert, és akkor legalább számolgathatnak… Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik