Hírek

B csoport: harc a továbbjutásért!

Van, ahol gólokkal számolunk, míg másutt szögletekkel...

Oroszország-Wales Mindkét fél betalál: IGEN!

Egyik csapat sincsen biztonságban, sőt, mindkettőnek csak a győzelem jelentene megnyugvást! Jönnek a gólok, itt is, ott is!
A záróforduló előtt az oroszok egy ponttal állnak, miután az angolokkal remiztek, majd kikaptak a szlovákoktól. Az első mérkőzésen hatalmas szerencsével sikerült Kokorinéknak döntetlenre menteniük az eredmény, a végig fölényben futballozó britek temérdek helyzetet dolgoztak és hagytak ki a kilencven perc során, a ráadásban viszont egy fejessel egyenlítettek Leonid Szluckij tanítványai. A második ütközetben sem futballoztak jól az oroszok, főként az első játékrészben tűntek enerváltnak az Akinfejev – Szmolnyikov, Ignasevics, V. Berezuckij, Scsennyikov – Neustädter (Glusakov, a szünetben), Golovin (Mamajev, a szünetben) – Szmolov, Satov, Kokorin (Sirokov, 76.) – Dzjuba összetételben szereplő piros-fehér-kékek. A szlovákok könyörtelenül kihasználták a védelmi megingásokat, és Dzjubáéknak ezúttal csak a szépítésre futotta erejükből. A kreativitás hiányzik elsősorban a gárdából, no és védelem sem éppen a gyorsaságáról híres…
Wales egyetlen percre állt a továbbjutástól, ám miután megverték a szlovákokat, az utolsó minutumban veszítettek a “nagy testvér” ellen. Pedig nem fociztak rosszul Coleman mester fiai, és szokás szerint jött Gareth Bale, aki ismét betalált szabadrúgásból. A brigád a Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams, Davies, N. Taylor – Ramsey, Ledley (Edwards, 67.), Allen – Robson-Kanu (J. Williams, 72.), Bale összetételben lépet pályára csütörtökön. A sárkányosok nem csak védekeztek, igyekeztek eljutni az ellenfél kapujáig. Szervezettek Allenék, és nagyon nem könnyű őket fizikálisan legyőzni. Elől Robson-Kalu nagyon erőszakos, jól tartja meg a labdákat. Bale-t és Ramsey-t pedig nem kell bemutatni.
Azt gondoljuk, hogy egyik alakulat sem játszhat döntetlenre, az oroszoknak kockáztatniuk kell, ami viszont veszélyes lehet, ismerve a védelmüket. A mindkét fél betalál opció nem hangzik rosszul erre a találkozóra, mi legalább is erre fogadunk!

Szlovákia-Anglia +9.5 szöglet!

A B csoportban elég kusza a helyzet, még mind a négy alakulat továbbjuthat – erre azért az angoloknak van a legnagyobb esélyük. Ma Kane-ék a szlovákokkal találkoznak, és számukra az ideális az lenne, ha három egységgel gyarapodnának, mert akkor tuti a csoportelsőség. Roy Hodgson együttese eddig nem feltétlenül volt meggyőző, mentek előre ugyan becsülettel Lallanáék, rúgtak is sok-sok szögletet, de a helyzetkihasználásuk eddig tragikusnak bizonyult. A szlovákok a elmúlt meccsen jól futballoztak, le is gyűrték az oroszokat. A második félidőben jobbára csak védekeztek Hamiskék, de ezt ma nem tehetik meg, ugyanis egy pont még nem jelent garanciát a továbblépéshez. Lüktető találkozóra van kilátás, amelyen a támadásoké lesz a főszerep. 10 kornert tuti, hogy összehoznak a csapatok!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik