Hírek

Olasz siker, sárgás keleti rangadó

Ma az olasz-svéd és a cseh-horvát találkozóknak jártunk utána...

Olaszország-Svédország 1!

Ma bebiztosíthatják a továbbjutásukat az olaszok!
Antonio Conte nagyon érti a szakmáját. Ez köztudott volt korábban is, de ezúttal megint bizonyított: a belgák ellen sikeres volt a taljánok taktikája, a vörösök csak szenvedtek, nagy ziccerig alig jutottak el Lukakuék. A védelem jól tette a dolgát, ugyanakkor nem adták fel a támadásokat sem De Rossiék. A következő csapattal szerepeltek a kék-fehérek a belgák ellen: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, Parolo, De Rossi (T. Motta, 78.), Giaccherini, Darmian (De Sciglio, 59.) – Éder (Immobile, 75.), Pelle.
A csoport másik mérkőzésén a svédek 1-1-re végeztek az írekkel, így ha ma nyernek Éderék, biztosan továbbjutnak a csoportjukban. Ám az sem mindegy, hogy hányadik helyen. Pelléék motiváltak voltak, pontosan futballoztak, ha kellett masszívan védekeztek a széleket lezárva, viszont gyorsan átlendültek támadásba is, ha lehetőségük volt rá. A középpályán jól szűrt De Rossi, a széleken Darmian és Candreva robotolt. Éder és Pelle sokszor volt megjátszható, labda nélkül is rengeteget mozogtak. Jól cserélt Conte, hiszen Immobile, De Sciglio és Motta is hozzá tudott tenni a játékhoz.
Az Erik Hamrén vezette svédek nem voltak meggyőzőek az első fordulóban. Az első játékrészben csak szenvedett az Isaksson – Lustig (Johansson, a szünetben), M. Olsson, Granqvist, Lindelöf – S. Larsson, Lewicki (Ekdal, 86.), Källström, Forsberg – Berg (Guidetti, 59.) Ibrahimovic összetételben szereplő sárga-kékek.
Az első negyvenöt percben az történt a pályán, amit az írek akartak. Forsbergék ugyan többet birtokolták a labdát, de nem tudták megbontani az ír védelmet. Viszont Olssonék olykor bizonytalankodtak, és az is jól kijött, hogy bizony lassúak az északi bekkek. A fordulás után gyorsan hátrányba kerültek Bergék, és tulajdonképpen csak ezt követően kezdtek el támadni komolyabban Ibráék. Ekkor már megvoltak a lehetőségeik Ekdáléknak, az egyenlítés végül egy öngóllal jött össze.
A svédeknél kevés a kreatív játékos, a védelem lassú, Ibrahimovics pedig egyedül kevés lesz…
Az az érzésünk, hogy az olaszok megnyerik a mérkőzést, bebiztosítva így a továbbjutást. Tippünk 1-es, kombinációban pedig 1-es és -3.5!

Csehország-Horvátország +4.5 sárga lap!

A csehek vereséggel kezdték a tornát: bár sokáig jól tartották magukat Pavel Vrba fiai, a hajrában a spanyolok értékesítették sokadik helyzetüket. Cechék összességében nem nyújtottak rossz produkciót, igyekeztek lezárni a széleket, viszont a védekezés felemésztette erejüket, Necidékhez alig jutott el a labda. Lehetőségeik így is voltak Lafatáéknak, a legnagyobb talán a ráadásban, ám nem jött össze a gól. A képlet roppant egyszerű: ma pontot, de inkább pontokat kell szerezniük Plasiléknak.
A horvátok 1-0-ra verték a törököket, így 3 egységgel várhatják a folytatást. Modricék fölényben futballoztak, megérdemelt sikert arattak, de azért a játékuk nem volt lenyűgöző. Mentek előre becsülettel Perisicék, de olykor az ötletesség hiányzott a futballjukból. Érdekes helyzetben vannak Mandzukicék: egy ponttal nem feltétlenül lehetnek elégedettek, hiszen az utolsó mérkőzést a hispánokkal vívják majd. Jobb lenne letutizni a továbbjutást, gondolhatják Cacic mester fiai.
Brutálisan kiélezett meccset várunk. A csehek győzelmi kényszerben lépnek pályára, de a horvátok sem ülhetnek a babérjaikon. Mindkét oldalon vannak “jóvérű” futballisták, akik hajlamosak rugdosódni. Ahogy telik az idő, úgy válik egyszer feszültebbé a légkör – ez pedig lapokat hoz majd, ötöt feltétlenül… Tippünk így: +4.5 sárga lap!

Olvasói sztorik