Hírek

Ismét terítéken az A-csoport

Immáron a 2. körnek futnak neki a csapatok az A-jelű csoportban, ahol a házigazda és Svájc sikerével kalkulálunk gólokkal megspékelve.

Franciaország-Albánia 1-es és +1,5!

A házigazda ugyan nem futballozott parádésan a nyitó napon, mégis behúzta a három pontot. Ma újabb győzelmet arat…
Deschamps mester együttese pénteken este megszenvedett a szervezett a románokkal. A szövetségi kapitány a következő csapatot küldte a pályára: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Pogba (Martial, 77.), Kanté, Matuidi – Griezmann (Coman, 66.), Giroud, Payet (Sissoko, 91.).
A kékek a találkozó elején kis híján hátrányba kerültek, de Lloris megmentette csapatát a góltól. Később rendezték soraikat Evráék, de a Rami-Koscielní páros azért nem sugárzott magabiztosságot. Az első játékrészben Griezmann találhatott volna be, de két alkalommal is hibázott. A fordulást követően Tatarusanu összehozta a francia vezetést, amelyet nem sokkal később 11-esből kiegyenlítettek. A hajrában Payet szenzációs átlövése hozta meg a sikert.
A közvélemény többet várt Matuidiéktól. Többet birtokolták a labdát Kantéék, és zömében az ellenfél térfelén folyt a játék, ugyanakkor nagyon kevés veszélyt jelentettek a románok kapujára. A kreativitás hiányzott Matuidiék játékából. Ez még csak a torna első mérkőzése volt, ennél bizonyosan többre képesek Giroudék.
Albánia gyorsan hátrányba került a svájciakkal szemben, ám a balkániak jól állták a sarat. De Biasi mester a Berisha – Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli – Kukeli, T. Xhaka (Gace, 62.), Roshi (Cikalleshi, 74.), Abrashi, Lenjani – Sadiku (Gashi, 82.) alakulatnak szavazott bizalmat, ám a tervezett taktika egyrészt a gyors bekapott gól miatt, másrészt Cana korai kiállítása miatt megborulhatott volna. De nem így történt. Nem azt mondjuk, hogy Xhakáék benyomták a helvéteket, de, hogy emberhátrányban lennének, nem nagyon tűnt fel. A hajrában a csereként beszálló Gashi pontot is menthetett volna, de Sommer bravúrral hárított. Összességében megérdemelt volt a svájci siker, mert több helyzetet dolgoztak ki Seferovicék, viszont Hysajék sem vallottak szégyent. Szervezettek voltak, és ziccerekig is eljutottak. A mai mérkőzésen Cana eltiltott lesz.
Azt gondoljuk, hogy a franciák jobban futballoznak majd ma este, mint tették azt a nyitó mérkőzésen. A potenciál benne van a gallokban, és ma tán jobb napot fognak ki a középpályások. Albániától szervezett védekezés várható, ugyanakkor nem gondoljuk, hogy különösebben megnehezítenék Griezmannék helyzetét. Úgy nyer a házigazda, hogy lesz legalább 2 gól a mérkőzésen. Tippünk így: 1-es és +1.5!

Románia-Svájc 2-es és -3.5!

A csoport 2. helye a tét – a helvéteket érezzük esélyesebbnek egy hajszállal…
A románok nagyon közel álltak a meglepetéshez: szervezetten, olykor veszélyesen futballoztak a házigazdák ellen, akik egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a Raték játékával. A selejtezősorozatban is csak két gólt kapó védelem ezúttal is jól szűrt, alig hagyták levegőhöz jutni Pogbáékat. A támadásokat sem adta fel Jordanescu legénysége, és ha jobban koncentrálnak a mérkőzés elején a sárgák, a vezetést is megszerezhették volna. A kapitány a következő csapatot vezényelte pályára Franciaország elleni vesztes találkozón (1-2). Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat – Hoban, Pintilii – Popa (Torje, 82.), Stanciu (Chipciu, 72.), Stancu – Andone (Alibec, 61.).
A svájciak számára ideálisan indult az albánok elleni kilencven perc, majd még ideálisabban folytatódott: gyors vezetés, majd emberelőny. A piros-fehérek nem futballoztak rosszul, mentek előre becsülettel, kidolgoztak temérdek helyzetet, de egyszerűen nem tudták megrúgni a második, megnyugtató góljukat. Olykor nyomasztó fölényben játszottak Dzemailiék, többször meg is bontották a balkániak védelmét, de a koncentrációval gond volt a befejezéseknél. Embolo becserélése jó húzás volt Petkovics mestertől, a színes bőrű támadó lendületet adott a gárdának. A hajrában viszont egy védelmi megingást akár ki is használhattak volna Gashiék, ám a cserecsatár lövését hárította Sommer.
A svájciak ezzel a csapattal szerepeltek az első fordulóban: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, R. Rodríguez – Behrami, Dzemaili (F. Frei, 76.), G. Xhaka – Shaqiri (Fernandes, 88.), Seferovic, Mehmedi (Embolo, 62.).
A két együttes közül a svájciakat érezzük erősebbnek. Nem várunk kiütést, sőt, sok gólt sem. Az az érzésünk, hogy minimális különbségű helvét siker születik majd az összecsapáson. Tippünk így: 2-es és -3.5!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik