Hírek

Spanyol siker, iksz a rangadón

Spanyolország-Csehország 1-es és +1,5!

A halálcsoportban a hispánok sikerrel veszik az első akadályt.
A D csoportban rendesen összejöttek az erős alakulatok. Hőseink mellett a horvátok és a törökök küzdenek a pontokért – egyik válogatott sem lehetett elégedett a sorsolással, ebben biztosak vagyunk…
Vicente del Bosque társulata címvédőként érkezik a tornára, a spanyolok nyilván mindent megtesznek azért, hogy ismét ők álljanak a dobogó legfelső fokára. A vébén csúnyán leszerepeltek Silváék, ebből biztosan tanultak a piros-kékek. A selejtezők során ugyan egyszer kikaptak (Szlovákiában), de utána már simán meneteltek, elsőségükhöz nem férhetett kétség. A felkészülési időszakban, 2016-ben két remivel kezdtek Kokéék (Románia, Olaszország), majd magabiztosan verték Boszniát és Dél-Koreát. A főpróbát azonban benézték Ramosék, a gyengécske grúzoktól odahaza kaptak ki (0-1).
A rutinos kapitány a keret véglegesítésekor okozott néhány meglepetést, Diego Costa, Mata, Torres és Isco is otthonról figyelheti az eseményeket. Íme az utazólista:
Kapusok: Iker Casillas (Porto), David de Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla)
Védők: Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), Juanfran (Atlético Madrid), César Azpilicueta (Chelsea), Marc Bartra (Barcelona), Mikel San José (Athletic Bilbao), Héctor Bellerín (Arsenal)
Középpályások: Sergio Busquets (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Cesc Fabregas (Chelsea), David Silva (Manchester City), Koke (Atlético Madrid), Thiago (Bayern München), Bruno Soriano (Villarreal)
Támadók: Pedro (Chelsea), Lucas Vázquez (Real Madrid), Álvaro Morata (Juventus), Nolito (Celta Vigo), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao)
A csehek ellen a tervezett kezdőcsapat így fest: Casillas – Juanfran, Ramos, Pique, Alba – Iniesta, Busquets, Koke – Silva, Morata, Nolito.
A csehek megnyerték csoportjukat, pedig ebben a hatosban szerepelt Izland, Törökország és Hollandia is. A gárda támadójátékával nem volt gond, ugyanakkor a védelem feltűnően sokat betlizett, 10 selejtezőn 14-szer kapitulált a hátsó alakzat. A barátságos mérkőzéseken hullámzóan teljesítettek Daridáék, kikaptak a dél-koreaiaktól és a skótoktól, ugyanakkor verték idegenben az oroszokat. A keretben jó a légiósok és az otthon futballozók aránya, és azért a rutin is ott van minden csapatrészben. Íme a 23-as keret:
Kapusok: Petr Cech (Arsenal), Tomás Vaclík (Basel), Tomás Koubek (Slovan Liberec)
Védők: Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen), Roman Hubník (Viktoria Plzen), Pavel Kaderábek (Hoffenheim), Michal Kadlec (Fenerbahce), David Limbersky (Viktoria Plzen), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Tomás Sivok (Bursaspor), Marek Suchy (Basel)
Középpályások: Vladimír Darida (Hertha BSC), Borek Dockal (Sparta Praha), Daniel Kolár (Viktoria Plzen), Ladislav Krejcí (Sparta Praha), David Pavelka (Kasimpasa), Jaroslav Plasil (Girondins Bordeaux), Tomás Rosicky (Arsenal), Jirí Skalák (Brighton & Hove Albion), Josef Sural (Sparta Praha)
Támadók: David Lafata (Sparta Praha), Tomás Necid (Bursaspor), Milan Skoda (Slavia Praha)
Az első fellépésen Pavel Vrba a következő tizenegy focistának szavazhat bizalmat: Cech – Kaderábek, Sivok, Kadlec, Limbersky – Plasil, Darida – Dockal, Kolar, Krejci – Necid.
Azt gondoljuk, hogy a spanyolok megnyerik az összecsapást, és elnézve a csehek ingatag védelmét, legalább két gól esik a mérkőzésen. Tippünk így 1-es és +1.5!

Belgium-Olaszország X és -3,5!

Az E csoport rangadóján nem kockáztatnak a csapatok.
Belgium Walest és Boszniát megelőzve nyerte meg a selejtezőcsoportját. Marc Wilmots szövetségi kapitány együttese mindössze egy vereséget szenvedett el a sorozatban (Wales), e botláson kívül nagyon magabiztosan meneteltek Lukakuék. A 10 tétmeccsen 24-5-ös gólkülönbséget hoztak össze Witselék, ami azért nem rossz adat. A felkészülési időszakban már kicsit szeszélyesebben teljesítettek Hazardék: a portugáliai vereséget még meg lehetett magyarázni, de a finnek elleni hazai ikszet mér nem annyira. Az utolsó találkozójukat a norvégok ellen 3-2-re megnyerték de Bruyne-ék.
A belgák a következő 23 játékossal vágnak neki a gall kalandnak:
kapusok: Thibaut Courtois (Chelsea), Jean-Francois Gillett (KV Mechelen), Simon Mignolet (Liverpool)
védők: Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Thomas Vermaelen (FC Barcelona), Jason Denayer (Galatasaray), Jordan Lukaku (OKV Oostende), Thomas Meunier (Club Brugge), Laurent Ciman (Impact Montreal), Christian Kabasele (Genk)
középpályások: Moussa Dembélé (Tottenham Hotspur), Radja Nainggolan (AS Roma), Marouane Fellaini (Manchester United), Axel Witsel (Zenit), Eden Hazard (Chelsea), Kevin De Bruyne (Manchester City), Dries Mertens (SSC Napoli), Yannick Carrasco (Atlético Madrid), Divock Origi (Liverpool)
csatárok: Michy Batshuayi (Marseille), Romelu Lukaku (Everton), Christian Benteke (Liverpool).
A keret brutális, maradjunk annyiban…
Az olaszok veretlenül zárták a selejtezőket, hét siker mellett háromszor remiztek. Durván nem szórták meg egyik ellenfelüket sem, 16-7 volt a gólkülönbségük, legnagyobb arányú győzelmük pedig kétgólos volt. 2016-ban eddig négy felkészülési mérkőzést játszottak Pelléék: ikszeltek a spanyolokkal, nagyon kikaptak a németektől, majd az elmúlt hetekben nullra verték a finneket és a skótokat.
A torna után búcsúzó Conte mester a következő 23 futballistának szavazott bizalmat:
kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Federico Marchetti (Lazio), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain)
védők: Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Angelo Ogbonna (West Ham United), Matteo Darmian (Manchester United), Mattia De Sciglio (AC Milan)
középpályások: Antonio Candreva (Lazio), Daniele De Rossi (AS Roma), Alessandro Florenzi (AS Roma), Emanuele Giaccherini (Bologna), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Marco Parolo (Lazio), Stefano Sturaro (Juventus)
támadók: Federico Bernardeschi (Fiorentina), Eder (Internazionale), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Graziano Pelle (Southampton), Stephan El Shaarawy (AS Roma), Simone Zaza (Juventus).
Az az érzésünk, hogy az E csoport két nagyágyúja nem kockáztat majd a nyitó fordulóban. Döntetlent és kevés találatot várunk a rangadótól – 0-0 vagy 1-1 nem rossz rajt egyik fél számára sem…

Olvasói sztorik