Hírek

Új szokás a Vidinél: vacsoraidő este 22 órakor

Szolnoki Roland elárulta: a késő esti vacsora elfogyasztása a regenerálódásban és az alvásban segít.

Szolnoki Rolanddal készített hosszabb interjút a Videoton honlapja, a védőt az új szakmai stábról, az edzőtáborról, az első edzőmeccsről, az Eb-ről és persze a kisfiáról is kérdezték.

Lassan két hete, hogy elkezdtétek a közös munkát az új szakmai stábbal. Milyenek az első benyomásaid?
Csak pozitív dolgokról tudok beszámolni. Lépésről-lépésre építette fel Henning Berg a felkészülésünket. Szó sincs arról, hogy egyből “szétvágtak” volna minket, fokozatosan kapjuk a terhelést. Amikor azt látják, hogy elfáradunk, akkor kapunk időt a pihenésre, mint például csütörtök délután. Mi viszont, amikor munka van, akkor 100%-on pörgünk, mindent kiadunk magunkból annak érdekében, hogy minél jobb állapotban legyünk a szezon kezdetére.

Ez már a hetedik nyári edzőtáborod a Vidi első csapatával, ebből a szempontból abszolút rangidős vagy a csapatban. A mostani edzőtábort az elvégzett munka alapján hogyan tudnád jellemezni a korábbiakhoz képest?
Valóban, hat évvel ezelőtt volt az első nyári felkészülésem a Vidiben még Gyuri bácsinál (Mezey György – a szerk.). A mostani felkészülés mindenképp az erősebbek közé tartozik, ugyanakkor, ahogy már mondtam, a szakmai stáb remekül felépítette a felkészítésünket, szerintem a többiek nevében is mondhatom, hogy nagyon élvezzük a közös munkát. Egyébként én azok közé a labdarúgók közé tartozom, akik szeretik az edzőtáborokat, mert azon kívül, hogy napról napra jobb futballistává válunk, közösségként is sokat lépünk előre. Most tíz napig össze vagyunk zárva, ápolni lehet a kapcsolatokat a csapattagokkal, amelyekre szezon közben nem biztos, hogy mindig van lehetőségünk ilyen szinten.

Most Ausztriában van egy dolog, amire korábban nem volt még példa itt a Vidinél, ez pedig a késő esti vacsora 22 órakor. Hogyan sikerült ehhez alkalmazkodnotok?
Valóban ez egy nagy újdonság, korábban ilyennel még nem találkoztam. Természetesen a szakmai stáb felkészített minket erre, és elmondták ennek a késő esti vacsorának az élettani hatását. Itt most senki ne arra gondoljon, hogy este tízkor bevágunk még egy nagy adag pörköltet nokedlival – azt még ebédre sem kapunk (nevet). Olyan gyümölcsöket eszünk lefekvés előtt, amelyek elfogyasztása segít a regenerációnkban és az alvásban. Néhány nap eltelte után azt kell mondanom, ez egy nagyszerű dolog. De nem csak gyümölcsöket eszünk ilyenkor, hanem például zsírszegény túrót is, csak úgy önmagában. Megmondom őszintén, eddig nem tudtam, hogy a túró fogyasztása lefekvés előtt mennyire hasznos egy sportoló számára, és milyen jó hatással van a szervezetre. Úgy gondolom, az ilyen, egyébként apró dolgokból is látszik, hogy mennyire komoly munkát végez a szakmai stáb.

A teljes interjú itt olvasható.

A címlapkép és a cikkben szereplő kép a vidi.hu-ról származik.

Olvasói sztorik