Hírek

Gólváltás és egyes!

Törökország-Horvátország Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

Nyílt játékot várunk a találkozótól!
A törökök nagyot finiseltek, hogy kijussanak Franciaországba. A gárda rettenetesen kezdte a selejtező-sorozatot, sok pontot hullajtottak el Inanék. Aztán Fatih Terim összekapta a félholdasokat! Turanék sorra nyerték mérkőzéseiket, s noha a cseheket és az izlandiakat nem sikerült beérniük, épp az északiak legyőzésével megkaparintották a legjobb 3. helyezést, amely automatikus Eb-részvételt ért számukra. Nagy volt az öröm a törököknél, akik aztán a felkészülési időszakban is jól, s mi több, eredményesen tették a dolgukat. Csak Angliában kapituláltak (2-1), de legyőzték a svédeket, Ausztriát, Montenegrót és Szlovéniát.
Fatih Terim május végén hirdette ki a keretet, amely így fest:
Kapusok: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Kivrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (İstanbul Basaksehir)
Védők: Gökhan Gönül (Fenerbahce), Sener Özbayrakli (Fenerbahce), Ahmet Calik (Genclerbirligi), Hakan Balta (Galatasaray), Mehmet Topal (Fenerbahce), Semih Kaya (Galatasaray), Caner Erkin (Fenerbahce), Ismail Köybasi (Besiktas)
Középpályások: Emre Mor (Nordsjaelland), Volkan Sen (Fenerbahce), Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen), Nuri Sahin (Borussia Dortmund), Oguzhan Özyakup (Besiktas), Ozan Tufan (Fenerbahce), Selcuk Inan (Galatasaray), Arda Turan (Barcelona), Olcay Sahan (Besiktas)
Támadók: Burak Yilmaz (Pejcsing Kuoan), Cenk Tosun (Besiktas), Yunus Malli (Mainz)
Nem rossz a névsor, talán a támadószekció lehetne ütősebb. A hadrend minden bizonnyal a 4-2-3-1-es lesz, a tervezett kezdő pedig így nézhet ki:
Babacan – Gönül, Balta, Topal, Erkin – Tufan, Inan – Calhanoglu, Ozyakup, Turan – Yilmaz.
A horvátok az olaszok mögött léptek tovább a selejtezőből, Cacic mester együttese tulajdonképpen hozta a kötelezőt. A csoportjában egy norvég vereség rondította el az összképet. És a sztárokkal teli tűzdelt válogatott a selejtezőt követően is tartja remek formáját. Rakiticék legyőzték az oroszokat, Moldovát, San Marinót és Izraelt – azért halkan megjegyezzük, hogy nem klasszisokkal meccseltek Brozovicék. A mieinkkel is megmérkőztek az abroszosok: a Groupamában 1-1 lett a vége.
Nézzük, hogy melyik 23 játékosra számít a kapitány a tornán!
Kapusok: Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Ivan Vargic (Rijeka)
Védők: Darijo Srna (Sahtar Doneck), Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Ivan Strinic (Napoli), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Srme Vrsaljko (Sassuolo), Tin Jedvaj (Bayern Leverkusen)
Középpályások: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Ivan Perisic (Internazionale), Mateo Kovacic (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (Internazionale), Marko Rog (Dinamo Zagreb), Ante Coric (Dinamo Zagreb)
Támadók: Mario Mandzukic (Juventus), Nikola Kalinic (Fiorentina), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Duje Cop (Málaga).
Ennél ütősebb névsor nem nagyon akad az Eb-n…
A törökök elleni kezdőcsapat így állhat össze:
Subasic – Srna, Corluka, Vida, Vrsaljko – Badelj, Modric, Rakitic – Kovacic, Perisic – Mandzukic.
Ha a horvátok igazi csapatként funkcionálnak Franciaországban, nagyon sokáig juthatnak. A törökök is jó passzban vannak, és hajlamosak belemenni a nyílt játékba. Modricék az esélyesebbek, de a gólváltás is bőven benne van a pakliban. Ez az alaptippünk, a bátrabbak meghúzhatják a horvát sikert +2,5-ös opcióval kombinálva!

Lengyelország-Észak-Írország 1!

Lewandowskiék erősebbek, a meglepetéscsapat ellen győzelemmel kezdhetik a tornát.
A fehér-pirosak jól tolták a selejtezőkben, a németek ugyan beelőzték őket, de Lewandowskiék elmondhatják magukról, hogy megverték a világbajnokot. Nawalka mester alakulatában vannak otthon játsszó focisták és légiósok is szép számmal, és minden csapatrészben van olyan klasszis, aki képes mérkőzéseket eldönteni. A sorozat után is jó formában voltak Glikék, viszont a célegyenesre kissé megtorpantak Brosickiék. Előbb kikaptak otthon a hollandoktól, majd nem bírtak a Litvánokkal.
A szövetségi kapitány május végén hirdetett keret. Íme az utazók névsora:
Kapusok: Artur Boruc (Bournemouth), Lukasz Fabianski (Swansea City), Wojciech Szczesny (Roma)
Védők: Thiago Cionek (Palermo), Kamil Glik (Torino), Artur Jedrzejczyk (Legia Warszawa), Michal Pazdan (Legia Warsaw), Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Bartosz Salamon (Cagliari), Jakub Wawrzyniak (Lechia Gdansk)
Középpályások: Jakub Blaszczykowski (Fiorentina), Kamil Grosicki (Rennes), Tomasz Jodlowiec (Legia Warszawa), Bartosz Kapustka (Cracovia), Grzegorz Krychowiak (Sevilla), Karol Linetty (Lech Poznan), Krzysztof Maczynski (Wisla Krakow), Slawomir Peszko (Lechia Gdansk), Filip Starzynski (Zaglebie Lubin), Piotr Zielinski (Empoli)
Támadók: Robert Lewandowski (Bayern München), Arkadiusz Milik (Ajax), Mariusz Stepinski (Ruch Chorzów)
A szaklapok szerint 4-4-1-1-et alkalmaznak majd a lengyelek, ám e hadrend rugalmasan alakulhat 4-4-2-vé – főleg az észak-írek ellen. A keretben nincs sérült, a várható kezdőcsapat:
Szczesny – Piszczek, Glik, Salamon, Wawrzyniak – Blaszczykowski, Krychowiak, Zielinski, Grosicki – Milik, Lewandowski.
Az észak-írek megnyerték a csoportjukat, a románokat és a mieinket előzték ve. Tulajdonképpen rajt-cél győzelmet arattak O1Neill mester fiai. Semmi extrát nem nyújtottak, veszélyesek voltak a pontrúgásaik, zártan védekeztek, provokálták a párharcokat – ezeket viszont remekül csinálták a zöldek. A formájuk a selejtezők óta is jó, verték a szlovénokat és a fehéroroszokat is, ikszeltek a szlovákokkal és Wales-szel.
Az utazók névsora:
Kapusok: Michael McGovern (Hamilton), Roy Carroll (Notts County), Alan Mannus (St. Johnstone)
Védők: Craig Cathcart (Watford), Gareth McAuley (West Bromwich Albion), Jonny Evans (West Bromwich Albion), Luke McCullough (Doncaster), Aaron Hughes (Melbourne), Conor McLaughlin (Fleetwood), Lee Hodson (MK Dons), Paddy McNair (Manchester United), Chris Baird (Derby County)
Középpályások: Shane Ferguson (Millwall), Stuart Dallas (Leeds), Steven Davis (Southampton), Oliver Norwood (Reading), Corry Evans (Blackburn), Niall McGinn (Aberdeen), Jamie Ward (Nottingham Forest)
Támadó: Josh Magennis (Kilmarnock), Kyle Lafferty (Norwich), Conor Washington (Queens Park Rangers), Will Grigg (Wigan).
Mondjuk hiába keresünk sztárokat a keretben, de mindhiába. A selejtezők hőse, Lafferty épp most esett ki a Norwich-csal, de a többi futballista sem csapata klasszisa…
A stratégia minden bizonnyal a 3-5-2 lesz, amely adott esetben átalakulhat 5-3-2-vé is…
A tervezett kezdőcsapat: Mc. Govern – Mc. Auley, Cathcart, Evans – McLaughlin, Davis, Baird, Norwood, Dallas – Lafferty, Washington.
Minden tiszteletünk az észak-íreké, ugyanakkor nem gondoljuk, hogy meglepetést tudnának okozni az Európa-bajnokságon. A lengyelek célja a továbbjutás, és ehhez győzelemmel kell rajtolniuk. Be is húzzák a három pontot Piszczekék! Tippünk így: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik