Hírek

Finn történetek…

Az északiaknál folytatódik a pontvadászat...

Vaasa-HJK 2!

A listavezető eddig idegenben bizonytalan volt, ezen a szokásán ma változtathatnak a fővárosiak…
A Vaasa az eddig lejátszott 10 ütközetén 11 egységig jutott, ezzel a 9. helyről várja a folytatást. A gárda totálisan hullámzóan teljesít, bár az elmúlt hetekben nehéz ellenfelekkel találkoztak Petri Vuorinen fiai. A RoPs-ot verték, kikaptak a feljövőben lévő SJK-nál, majd ponttal tértek haza Marienhamtól. A fekete-fehérek otthon 2-1-1-es sort tudnak felmutatni. A keretben vannak hiányzók, egy jobb bekk és egy középső hátvéd sérült.
A HJK-t tavaly letaszították a trónról, a fővárosiak csak a 3. helyen végeztek. A cél idén a bajnoki cím visszaszerzése, és eddig ennek megfelelően teljesítenek Mika Lehkosuo vezetőedző tanítványai. Az élről várják a folytatást, 12 ütközetben 27 pontot zsebeltek be a kék-fehérek, vendégségben viszont 2-3-1-es a mutatója (otthon csak nyert, immár hatszor). A formája jó, öt siker után remizett a 4. helyezett Kups vendégeként. Az alapemberek bevetésre készen állnak.
2012 óta nem tudja megverni otthon a Vaasa a HJK-t – és ma sem járnak sikerrel a hazaiak. A pontokat elviszi a bajnokjelölt. Tippünk így: 2-es!

SJK-Kemi 1!

Most már tényleg kilábalt a gödörből a bajnok? Nos, szerintünk igen, és ennek az eddig remeklő újonc, a Kemi ihatja meg a levét…
Az SJK tavaly elhódította az aranyérmet, megtörve a HJK hosszú sikersorozatát Az aranysárga-feketék viszont beragadtak a rajtnál, első hét bajnokijuk közül csupán egyszer diadalmaskodtak, utána viszont rendezte sorait a gárda. Simo Valakari fiai azóta négy bajnokin 10 egységet húzta be, így jelenleg a 6. pozíciót foglalják el 14 ponttal. A keretben egy jobb bekk és egy középpályás bajlódik sérüléssel.
A Kemi jól tolja eddig, a királyok 9 meccset játszottak csak, ezeken pedig 17 pontot zsebeltek be. Most a dobogó legalsó fokán tanyáznak, de ha pótolják elmaradásaikat, akkor tapadhatnak a Mariehamn-HJK párosra. Idegenben 2-2-1-es statisztikát hoztak össze Jari Åhman fiai, akik ráadásul nagyszerű formának örvendenek: az utolsó négy ütközetükből hármat megnyertek, csak a sereghajtónál hagytak pontokat (PK 2-2). A csapatba visszatér egy eltiltott középcsatár, és friss sérült sincsen a keretben.
Mindkét fél jó formában van, és nem akarjuk leírni a Kemit, de a bajnok odahaza nem hibázhat. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik