Hírek

Apa, kezdődik!

A házigazda lép pályára elsőként az Eb-. Jajj, szegény románok...

Franciaország-Románia 1-es és +1.5! (0-1) 1!

Az Európa-bajnokság kezdetét veszi: a bukik által a végső győzelemre is legesélyesebb házigazda sikerrel veszi az első akadályt!
Az A-jelű kvartetteben Románia mellett Svájc és Albánia nyert besorolást – összességében nem lehetnek elégedetlenek Pogbáék…
A gallok a rendező jogán vannak ott a kontinensviadalon, de szemernyi kétségünk se legyen afelől, hogy nem jutottak volna ki egyenes ágon a tornára. Didier Deschamps szövetségi kapitány már jó időben kihirdette a keretet, amelyben egyetlen meglepetés volt csak: Benzema nem kapott meghívót, a Real 9-ese ezt rossz néven is vette, mondván, a kapitány engedett a közvélemény nyomásának, és ezért nem nevezte a támadót az Eb-re.
Íme a 23 futballista, akik képviselik a franciákat a tornán.
Kapusok: 1 Hugo Lloris, 16 Steve Mandanda, 23 Benoît Costil.
Védők: 2 Christophe Jallet, 3 Patrice Evra, 4 Adil Rami, 13 Eliaquim Mangala, 17 Lucas Digne, 19 Bacary Sagna, 21 Laurent Koscielny, 22 Samuel Umtiti.
Középpályások: 5 N’Golo Kanté, 6 Yohan Cabaye, 8 Dimitri Payet, 12 Morgan Schneiderlin, 14 Blaise Matuidi, 15 Paul Pogba, 18 Moussa Sissoko, 20 Kingsley Coman.
Csatárok: 7 Antoine Griezmann, 9 Olivier Giroud, 10 André-Pierre Gignac, 11 Anthony Martial.
A 2016-os esztendő eddig remekül alakul a kék-fehérek számára, ugyanis mind a 4 felkészülési találkozójukon sikert arattak. Márciusban nyertek Hollandiában, majd otthon győzték le az oroszokat, a kameruniakat, végül pedig a skótokat. A támadósor villog, rendre megszórták ellenfeleiket Giroudék.
A tervezett kezdő: lloris – Sagna, Koscielny, Rami, Evra – Pogba, kanté, Matuidi – Griezmann, Giroud, Payet.
A románok a mi csoportunkból jutottak ki az Eb-re: Észak-Írország mögött a 2. helyen zártak Iordanescu mester fiai. Megőrizték veretlenségüket, de csak 5-ször nyertek, 5 találkozót ikszre adtak. A védelmük a sorozatban stabil volt, viszont a támadójáték döcögött. Most mindkét tekintetben változás állt be, hiszen a hátsó alakzat hajlamos a betlizésre, viszont Keserűék is jobban érzik a kaput, mint korábban. A felkészülési időszakban például 3-4-re kaptak ki az ukránoktól, a grúzokat viszont 5-1-re verték.
Íme a keret:
Kapusok: 1 Costel Pantilimon, 12 Ciprian Tătăruşanu, 23 Silviu Lung.
Védők: 2 Alexandru Măţel, 3 Răzvan Raţ, 4 Cosmin Moţi, 6 Vlad Chiricheş, 15 Valerică Găman, 16 Steliano Filip, 21 Dragoş Grigore, 22 Cristian Săpunaru, 5 Ovidiu Hoban, 7 Alexandru Chipciu.
Középpályások: 8 Mihai Pintilii, 10 Nicolae Stanciu, 11 Gabriel Torje, 17 Lucian Sânmărtean, 18 Andrei Prepeliţă, 20 Adrian Popa.
Csatárok: 9 Denis Alibec, 13 Claudiu Keșerü, 14 Florin Andone, 19 Bogdan Stancu.
A továbbjutásért jó eséllyel majd a svájciakkal kell megküzdeniük Torjééknak, ez az összecsapás a 2. fordulóban lesz majd.
A mai tervezett kezdőcsapat: Tatarusanu – Sapunaru, Chiricheş, Grigore, Rat – Pintilii, Hoban – Popa, Stanciu, Stancu – Andone.
A franciák a nyitómeccsen nem hibázhatnak, és szerintünk nem is botlik majd a gall gárda. Elnézve a házigazda támadósorát, a +1.5 adott lehet, no és a győzelmük is. Alaptippünk az 1-es és +1.5, de egy másik szelvényen a hendis hazai is befigyelhet!

Olvasói sztorik