Hírek

Neccesebb hazai, sima hazai

Az olaszoknál osztályozunk, a portugáloknál barátkozunk...

Salernitana-Virtus Lanciano 1!

A salernói együttes idegenben tekintélyes előnyt szerzett az osztályozó első felvonásában (1-4). Ma újra nyerhetnek a fiúk!
A Salernitana 45 ponttal a 18. helyen zárta a Serie B-t, így pótvizsgára kényszerült. A bordó-feketék a februárban érkező Leonardo Menichini vezetésével összekapták magukat, és sikerrel kerülték el a vonal alatti pozíciókat. Otthon nem ment rosszul Donnarummáéknak, 8-7-6-os mérlegük elfogadhatónak tűnt. Ezúttal ismételten a Stadio Arechi-ben szerepelnek Codáék, akik ha nagyon nem rontják el a mai ütközetet, újra a Serie B-ben szerepelhetnek. A keretben vannak hiányzók, két bekk és egy középpályás sérült – az egyik hátvéd épp az odavágón dőlt ki a sorból.
A Virtust a szövetség négy pontos büntetéssel sújtotta, ha ez nem történt volna meg, most már nyaralhatnának a futballisták. A piros-feketék is váltottak szezon közben trénert, itt is jött egy fellángolás, de a szezon végére megfáradtak Bonazzoliék. Idegenben amúgy sem remekeltek a fiúk, mérlegük 2-7-12 volt mindössze. A keretben lesznek fontos hiányzók. Egy középpályás lesérült, de ebben a csapatrészben még ketten nem lehetnek ott a visszavágón.
A Salernitana félelmetes közönsége előtt újra legyőzheti a kissé hitehagyott Lancianot, így a déliek kettős sikerrel vívhatják ki a bennmaradást. Tippünk így: 1-es!

Portugália-Észtország Az 1-es csapat kapott gól nélkül nyer!

A luzitánok az utolsó felkészülési mérkőzésüket játsszák, és ezúttal nem is hibáznak. Nullra nyernek a gyengécske északiak ellen!
A portugálok simán megnyerték csoportjukat, a szokásos buktájukat megint beiktatták (Andorra 0-1), de összességében nem forgott veszélyben az Eb-részvételük. A 2016-os esztendőben is zakóval nyitottak Pepéék, otthon égtek meg a bolgárok ellen, de aztán javítottak: verték a belgákat, a norvégokat, viszont az angoloktól a minap kikaptak 1-0-ra. A keret erős, Ronaldóék az F csoportban Ausztriával, Izlanddal és ugye Magyarországgal küzdenek meg a továbbjutásért.
Az észtek a csoportjukban a 4. helyen zártak, Anglia, Svájc és Szlovénia is simán beelőzte a kék-feketéket, 3-1-6-os sorukhoz 4-9-es gólkülönbség társult, tehát nem verték össze a baltikumiakat, ugyanakkor ők sem a szellemes támadófutballjukról híresültek el. Idegenben egyik fellépésükön sem találtak be, még San Marinóban sem… Azóta lőttek már gólt, Andorrát fektették két vállra (2-0), kikaptak a szerbektől és a litvánoktól, remiztek a norvégokkal és a lettekkel – ezeken a találkozókon sem akadt góllövő az egyébként is halovány keretben.
Ma sem várunk gólt az észtektől, a portugálok nullára nyerik meg a találkozót. Mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik