Hírek

Északi történetek…

Halmstad-Syrianska 1!

A listavezető a kiesőjelöltet fogadja: nem borul a papírforma! AZ edzőváltás sem segít a vendégeken…
A svéd második vonalban a 11. játéknapot rendezik. A Halmstad célja egyértelmű: vissza akar jutni a legmagasabb osztályba. Eddig ennek megfelelően is teljesít, vezeti a bajnokságot, 10 mérkőzésen 22 egységet gyűjtött, hazai mutatója 3-1-1. A formája nem rossz, egy hazai ikszet követően idegenben nyertek a kékek. A keretben egy balszélső és egy védekező középpályás sérült.
A Syrianska csak a 15., mindössze 9 pontig jutott, idegenben (is) harmatosan teljesít, mutatója 0-2-3. A múlt héten a tragikus szereplás miatt menesztették a korábbi trénert, ám a keret nem igazán alkalmas a komolyabb célok eléréséhez. A piros-sárgák az előző hetekben kétszer is kikaptak, ennek volt betudható a tréner kirúgása. A keretben két középpályás sérüléssel bajlódik, velük nem kalkulálhat a szakmai stáb.
Az edzőváltás általában feltámadással jár, ám jelen esetben nem gondoljuk, hogy a vendégek összekapnák magukat. A Halmstad erős kerettel rendelkezik és meg is nyeri a mai ütközetet. Tippünk így: 1-es!

Izland-Lichtenstein 1-es és +3,5!

Az Eb-re készülő szigetlakók megnyerik a meccset, nem is akármilyen körülmények között!
Izlandon beérett az elmúlt két évtized munkája, a válogatott kijutott egy világeseményre. Sigurdssonék a csehek mögött zártak, de beelőzték a törököket és a hollandokat is. A sorozat végezte után azért annyira nem megy jól a gárdának, kikaptak jó párszor, csak a görögöket és a finneket verték. Minden mérkőzésen kaptak gólt, a védelem finoman fogalmazva sem áll masszív lábakon…
Lichtenstein nem jutott ki Franciaországba, de ez nem okozott meglepetést. A csoportjában viszont nem sereghajtóként zárt, Moldovát 5 pontjával megelőzte. A védelme azonban gyatra, két rúgott gólra 26-ot kapott. A selejtezők után két felkészülési mérkőzést játszott, előbb 0-0-ra ikszelt Gibraltárral, majd kikapott a feröeriektől (2-3).
Nem várunk meglepetést, nyer Izland, és bízunk a lichtensteiniek védelmében… Összejön legalább 4 találat! Tippünk így 1-es és +3.5!

Olvasói sztorik