Hírek

Priskin öccse újabb csodagólt vár bátyjától az Eb-n

Vankó Imre egyelőre az NB III zárására készül, majd testvéréért és a válogatottért szorít az Eb-n.

Az utolsó NB III-as fordulóra kerül sor hétvégén: vasárnap az ETO FC Győr hazai környezetben a feljutó helyen végző dorogiakat fogadja. A találkozó előtt a győriek hetesét, Vankó Imrét kérdeztük a felkészülésről és az esélyekről.

– Természetesen ugyanúgy készülünk erre a mérkőzésre is, ahogy a többire – keményen és fegyelmezetten kell fellépnünk, akkor nem lehet probléma. Közönség-kiszolgáló, szép játékkal szeretnénk búcsúzni a szezontól, természetesen előzetesen csak a győzelemmel lennék elégedett – bizakodott a középpályás.

A 22 éves játékos 16 mérkőzésen kezdő, 13 alkalommal pedig csere volt, négy gólig jutott a 2015–2016-os szezonban. A középpályás tavasszal tudta igazán megszilárdítani helyét a győri kezdőben, ekkor jobban is ment neki a játék.

– Úgy gondolom, a tavasz szerencsésebbre sikerült, mint az ősz. Nekem is több lehetőségem adódott bizonyítani a pályán. Úgy érzem, mindig megpróbáltam száz százalékot nyújtani, volt, amikor kijött a lépés, volt, amikor sajnos kevésbé. A csapat teljesítményével maximálisan elégedett vagyok, csak sajnos a szerencse többször nem állt mellénk. Úgy érzem, mi játékosok mindent megtettünk a pályán a sikerért.

Vankó Imre számára a szezonzárás után különösen közeli élményt nyújthat majd a közelgő Európa-bajnokság, hiszen testvére, az ötvennégyszeres válogatott Priskin Tamás is szerepel Bernd Storck 23-as listáján.

– Abban bízom, hogy a srácok minél nagyobb élményt nyújtanak majd a szurkolóknak; persze nagy örömmel töltene el, ha a válogatott minél tovább menetelne a francia tornán. Innen is üzenem nekik: hajrá magyarok! Ami a testvéremet, Priskin Tamást illeti, rendkívül boldog voltam, amikor kiderült, tagja a szűk, Franciaországba utazó keretnek, de bevallom őszintén, szinte biztos voltam abban, hogy Storck mester számít rá. Nagyon örülök, hogy a válogatott sikere mellett a testvérem eredményességéért is szoríthatok az Eb-n, minimum egy olyan gólt várok tőle, mint amilyent a norvégoknak lőtt a pótselejtezőn.

https://www.youtube.com/watch?v=y21LFEbHnw0

Az ETO fiatal középpályása azt is elárulta, testvérével nagyon szoros kapcsolatban állnak, kölcsönösen örülnek egymás sikerének, és támogatják egymást. Imre családjával a helyszínen is szurkol majd a magyar válogatottnak és persze Priskin Tamásnak.

– Testvérem a mai napig nyomon követi az ETO mérkőzéseit, szurkol nekünk. Minden mérkőzés után beszélünk telefonon és megbeszéljük a történteket. Szerencsére nagyon jól kijövünk Tamással, a kommunikáció tehát mindennapos köztünk, megbeszéljük a napi dolgokat, támogatjuk egymást mindenben. Ami az Európa-bajnokságot illeti: biztató üzenetekkel és telefonon keresztül tudom őt támogatni a mérkőzések előtt. Ezen túl a családdal tervezzük, hogy egy mérkőzés erejéig a helyszínen is szurkolunk a magyar csapatnak, ha minden a tervek szerint alakul, az Izland elleni csoportmérkőzésre látogatunk ki. Nagyon büszke vagyok Tamásra, és természetesen mindig nagyon izgalommal tölt el, amikor pályára lép – a francia torna esetében sem lesz ez másképpen – zárta szavait az ETO játékosa, Vankó Imre.

Olvasói sztorik