Hírek

Baráti gólok, éles osztályozó

Ausztria-Hollandia +2,5!

A hollandok és az osztrákok is gólképesek, elől is, hátul is – erre alapozzuk a tippünket…
Az osztrákok gőzerővel készülnek az Eb-re, ahol elsőként épp a mieinkkel találkoznak majd Bordeaux-ban. A sógorok magabiztosan nyerték meg csoportjukat Oroszország és Svédország előtt, kilenc siker mellett egyszer ikszeltek, gólkülönbségük pedig 22-5 volt 10 mérkőzésen. Marcel Koller erős kerettel vághat neki a kontinensviadalnak, Arnautovicék minőségi támadófutballt mutatnak be, ugyanakkor a védelemmel adódnak problémák. A selejtezők óta 4 felkészülési találkozót vívtak meg, és mindannyiszor 2-1 lett a vége. Kétszer nyertek (Albánia, Málta), kétszer kikaptak (Törökország, Svájc). Legutóbb a szigetlakók ellen meccseltek Jankóék, és gyorsan kétgólos előnybe is kerültek. A hajrában aztán Alaba látványos öngóljával alakult ki a végeredmény.
A hollandok vesszőfutásáról már többször megemlékeztünk a helyen, a selejtezőben csak a 4. helyen zártak, a csehek, az izlandiak és a törökök is megelőzték Blindéket. A tétmérkőzések óta viszont felszabadultabban futballoznak a narancsosok, öt fellépésük közül hármat megnyertek (Wales, Anglia, Lengyelország), egyszer ikszeltek (Írország), és egyszer kaptak ki (Franciaország). Az ütközetekben szépen jöttek a találatok, tehát a németalföldiek elől és hátul is gólképesek. Ma sem várunk e tekintetben változást…
Ebben az évezredben négyszer találkozott a két alakulat, és mindannyiszor esett legalább három találat. Ma is a gólokban látjuk a fantáziát, a +2.5 jó választásnak tűnik!

Virtus Lanciano-Salernitana x2!

A bennmaradásért harcoló csapatok első ütközetét rendezik ma este: a vendégek nem kerülnek hátrányba!
A Virtus a 19. helyen zárt 44 egységgel, nem kellene pótvizsgáznia, ha a szövetség nem vont volna el tőle 4 pontot. A gárda a Stadio Guido Biondi-ban nem ment rosszul, 10-5-6-os mérleget produkált. A gyenge őszt egy téli feltámadás követte, de február elejére megint elfogyott a szufla, így a tulajdonosok az edzőváltás mellett döntöttek. Érkezett február elején Primo Maragliulo, aki fel is rázta a társulatot, de ahogy teltek a hetek, ismét gödörbe kerültek Ferrariék. Az utolsó 10 bajnokijuk közül csak egyet sikerült megnyerniük, így a veszélyes zónába kerültek. Az utolsó fordulóban Livornóban remiztek a pirosak, így úszták meg az egyenes ágú kiesést. A “siker” áldozatokkal járt, két középpályást kiállítottak, ők így ma nem lesznek bevethetőek, rajtuk kívül egy belső védő sérült.
A salernói alakulat is pengeélen táncolt, gyakorlatilag az egész idényt a vonal környékén töltötte. Itt is az edzőváltásban látták a kivezető utat, és a klub elöljáróinak be is jöttek a számításaik: Leonardo Menichini új impulzusokat hozott, és a bordók végül remek hajrával megúszták a kizuhanást. Az utolsó kilenc fellépésükön csak egyszer kaptak ki Codáék – igaz, csak háromszor diadalmaskodtak, de így is összejött a kellő mennyiségű (45) pont az osztályozós pozíció eléréséhez. Az utolsó bajnokin a sereghajtó Comot verték Donnarummáék – ez a siker nagyon kellett, minden szempontból. Vendégségben az egyik leghaloványabb volt a Salernitana, 1-11-9-es sora sok mindent elárul a túrahatékonyságukról… A keretben egy bekk eltiltott, két másik sérült, és egy középpályás sem bevethető.
Döntetlen körüli eredményt várunk a találkozótól, ám a forma miatt egy kettest is elhelyezünk tippünk mellett. Azt gondoljuk, hogy a Salernitana nem kerül hátrányba az odavágón! Tippünk így: X2!

Olvasói sztorik