Hírek

Jó jel? A Fradi világklasszis kiszemeltjét nem a pénzt motiválja

Rafael van der Vaart nem tartja kizártnak, hogy a Betisnél marad, de akár a másodosztályban is futballozna.

A holland Voetbal International hosszabb beszélgetést készített Rafael van der Vaarttal, akiről megjegyzik, nem túl sikeres szezonon van túl, hiszen a 2015/16-os idényben a Betis színeiben csupán hat alkalommal lépett pályára. A holland játékos ugyanakkor visszavonuláson nem gondolkozik, sőt, azt sem zárta ki, hogy visszatér az Ajaxba.
– A karrieremnek egészen biztos, hogy nincs vége. Jó állapotban érzem magam, amíg elég erőt érzek magamban, játszani szeretnék. Olvastam a rólam szóló pletykákat, melyek szerint nem vagyok jó kondiban és több sérülés is hátráltat, de ezek a hírek alaptalanok. A szezon elején bokasérüléssel bajlódtam, de rendbe jöttem és egy dolog érdekel, hogy a pályán bizonyíthassak. Az elmúlt szezonban a felépülésem után kevés lehetőséget kaptam, ennek okát azonban nem tudom.

A holland középpályás azt is elárulta, tavaly az Ajax és a Betis ajánlata között választhatott, és végül a spanyol liga mellett tette le voksát.

– Nem tudom, játszok-e még újra az Ajaxban – az biztos, hogy nem lenne ellenemre. Az a típusú játékos vagyok, aki mindig játszani akar. A jövőmet illetően minden lehetőségre nyitott vagyok, akár a másodosztályban is bizonyítanék, ha arról lenne szó.

– Félig spanyol vagyok, ezért is örültem tavaly a Betis megkeresésének. A klubnál mindenki nagyon pozitív volt, jó terveket vázoltak elém, és abban bíztam, hogy a válogatottba is visszatérhetek. A Real Betist egy csodálatos klubként ismertem meg, de az egyeztetések során meg kell vizsgálnunk, kinek mi lenne a legjobb.

A Ferencvárossal korábban hírbe hozott játékos a spanyol AS-nak úgy nyilatkozott, hogy játéklehetőséghez szeretne jutni, ez az ami motiválja, nem pedig a padon ücsörgés és a pénzszámolás.

– A jelenlegi helyzet a klubnak és nekem sem ideális, remélem, találunk egy közös, jó megoldást. Ha nyáron egy klub sem jelentkezik értem, akkor biztosan maradok a Betisnél, mivel még kétéves szerződés köt a klubhoz.

Olvasói sztorik