Hírek

Osztályozó és barátságos!

Ma az olasz osztályozónak és egy felkészülési mérkőzésnek jártunk utána.

Trapani-Spezia 1!

A bordók otthon is elverhetik a Speziát!
Javában zajlanak az osztályozók Olaszországban, a Cagiari és a Crotone mellett már csak egy szabad hely kiadó. A Trapani a Serie B-ben a 3. helyen zárt, Serse Cosmi ezzel a klub történetének legjobb eredményét érte el. De persze nem akarnak ezzel megelégedni Eramóék, céljuk egyértelmű, a feljutás! A play off első meccsén a Cesenát idegenben búcsúztató Spezia vendégeként tudtak 1-0-ra nyerni. A formájuk szenzációs, február közepe óta nem találtak legyőzőre, ebben a periódusban 16 bajnokijukból 12-őt megnyertek. A keretben egy bekk és egy középső középpályás sérült, de őket azért tudják helyettesíteni. A jól bevált 3-5-2-es hadrend nem változik.
A Spezia a rutinos Domenico Di Carloval a kispadon végül a 7. pozícióban zárta a pontvadászatot. Előrébb is végezhettek volna, ám a tavaszi hajrába kissé szeszélyessé vált Calaioék teljesítménye. A play off első kanyarában nem kis meglepetésre búcsúztatták idegenben a Cesenát, viszont a szervezetten futballozó Trapanival nem bírtak Piccoloék a Stadio Alberto Picco-ban. Abban bízhatnak a fehér-feketék, hogy a bajnokságban nem ment rosszul távol otthonuktól (7-8-6). A keretben egy jobb bekk és egy jobbszélső sérült, viszont Nene, a házi gólkirály legutóbb már csereként pályára léphetett.

Írország-Fehéroroszország 1!

Az írek az Eb-re készülnek, ma önbizalomnövelő sikert arathatnak a fehéroroszok ellen.
A selejtezőben a 3. lett csoportjában az ír válogatott, a németek és a lengyelek előzték meg a zöldeket. A pótselejtezőn viszont nem hibázott Martin O’Neill alakulata: a bosnyákokat ütötték el a kontinensviadaltól. Franciaországban nem lesz egyszerű dolguk Walterséknek, ugyanis Belgium, Svédország és Olaszország vár rájuk az E-jelű négyesben. A selejtezők után is őrzi jó formáját a társulat, verték Svájcot, majd ikszeltek a szlovákokkal és a hollandokkal.
A fehéroroszoknak sanszuk sem volt a kijutásra, a 4. pozícióban zártak a spanyol-szlovák-ukrán hármas mögött. A gárdában nincsenek klasszisok, így nem is okozott meglepetést ez a szereplés. A kvalifikáció óta három mérkőzést játszottak, de még gólt sem szereztek. Két remi (Örményország, Montenegró), majd kapituláció Észak-Írországgal szemben a minap (3-0). A csapat támadópotenciálja gyenge, várhatóan nem a stabil védelméről ismert íreknél táltosodnak meg Renanék.
Az írek erősebbek, a játékosok erős bajnokságokban edződnek. Az Eb-re készülő szigetlakók sikerrel veszik az újabb akadályt. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik