Hírek

Gólos hétzárás

Novara-Pescara Mindkét fél betalál: IGEN!

Mindkét együttes jó támadósorral rendelkezik, s noha ez első meccsek rendre visszafogottabb játékot hoznak, mi azért bízunk a két alakulatban!
A Novara a 8. helyen zárt 65 egységgel a Serie B-ben, otthon 12-5-4-es mérleghez 39-16-os, egészen ütős gólkülönbség társult. A kékek nagy utat jártak be, hiszen az idén jutottak vissza a második vonalba. A keret nem rossz, a padon pedig Marco Baroni kifejezetten jó csapatot formált. Az ősszel még akár vérmesebb reményeket is táplálhattak az északiak, de a tavasz már nem sikerült olyan fényesre, végül annak is örülni kellett, hogy odaértek a play offra. Az rájátszás első körében a Bari várt Lanzafaméékre, és a San Nikolában Pablo Gonzalez vezetésével gyorsan elhúztak 0-3-ra, de a kakasok egyenlítettek. Jött a ráadás, amelyben Galabinov ismét betalált, kialakítva a 3-4-es végeredményt. A találkozón Dickmannt kiállították, így a jobbhátvéd ma eltiltását tölti. Rajta kívül a védelemben és a kapusposzton van hiányzója a gárdának, de ők nem alapemberek.
A Pescara a 4. helyre futott be 42 ponttal, idegenben 8-4-9-es mérleggel. A delfinek sok gólt rúgtak, de sokat is kaptak (69-52). A kék-fehérek február elejétől március végéig botrányosan gyengén szerepeltek, de a finisre összekapták magukat, és Lapadula vezetésével előkelő helyről várhatják a rájátszást. Massimo Oddo alakulata erős, a védelem tengelyében és a középpálya közepén azért lesz hiányzó, de így is ütős alakulat léphet pályára a Stadio Silvio Piolában.
A továbbjutás két mérkőzésen dől el, ám az az érzésünk, hogy nem bunkerfociznak majd a csapatok. A gólváltás igencsak kecsegtető opció, mi erre fogadunk!

Norrköping-Elfsborg +2.5!

A rangadón elsősorban gólokkal számolunk, legalább hárommal!
A bajnok jól tolja az idén is, a játéknap előtt mindössze egy egység volt a lemaradása a Malmővel szemben. Most 23-nál jár, otthon mindenkit kivégzett (5-0-0), ehhez 17-4-es gólkülönbség társult. A formája kifejezetten biztató, négy bajnoki sikert követően kétszer ikszelt, de erős ellenfelek otthonában (Göteborg, Örebrö). Over/under mérlege 9/2. A keretben egy kapus, egy bekk és egy középpályás küzd sérüléssel.
A borasi alakulat 16 ponttal a 7. helyen tanyázott a fordulót megelőzően. Idegenben 2-0-4-es mérleghez 9-10-es gólkülönbség társult, a formája pedig szeszélyes. Idegemben kikapott, majd nyert, végül saját közönsége előtt nem bírt a Jönköpinggel, emberhátrányban kétgólos előnyt adtak le Prodellék. A sárga-feketék is hajlamosak gólgazdag mérkőzéseket vívni, 8 alkalommal jött a +2,5 náluk. A keret közel sem lesz teljes, egy támadó és egy középpályás eltiltását tölti, egy bekk pedig sérült.
Az elmúlt években egymás ellen rendre elszabadult a pokol, nem a védekezésről szóltak a kilencven percek. Ma sem lesz másként, három találatot összehoznak a gárdák. Tippünk így: +2.5!