Hírek

Nulláznak a horvátok!

Horvátország-Moldova Az 1-es csapat kapott gól nélkül nyer!

A horvátok a H-jelű hatosfogat 2. helyén végeztek Olaszország mögött, egy ponttal megelőzve a norvégokat. Ante Cacic szövetségi kapitány tehát hozta a kötelezőt, hat siker mellett háromszor ikszeltek az abroszosok, egyetlen vereségüket épp az északi rivilisuknál szenvedték el Kalinicék. A gárda nagyon stabil volt hátul, mindössze öt gólt kapott a 10 tétmérkőzésen. Hazai környezetben csak a taljánok és a norvégok köszöntek be nekik, a bulgároknak, a máltaiaknak és az azerieknek ez nem sikerült. A keret nagyon erős, tele klasszis futballistával, akik európai topligákban edződnek. A balkáni együttes nem volt szerencsés a sorsoláskor, hiszen Franciaországban a spanyolokkal, a törökökkel és a csehekkel kerültek egy csoportba. Azért itt nem lesz egyszerű dolguk Rakiticéknak. A tavalyi esztendőt Izrael sima hazai legyőzésével zárták Perisicék, az idén eddig egy barátságos mérkőzésen vannak túl Modricék: a Griupamában 1-1-re végeztek a mieink ellen.
Moldova a G-csoportban a 6., utolsó helyen végzett, még Lichtenstein is meglőzte a kékeket. A tragikus szereplés tulajdonképpen borítékolható volt, hiszen egyetlen meghatározó futballista sincs a válogatott keretben. Hazai játékosok mellett néhány légióssal egészül ki a gárda. A támadósor évek óta impotens, a 10 selejtezpn 2 pontig jutottak, négy rúgott gólra 16-ot kaptak. Moldova lesüllyedt a legrosszabb európai futball válogatottak kategóriájába: tavaly év végén Máltán 0-0-át játszottak, az idén öldöklő küzdelemben fektették két vállra Andorrát (1-0).
Két dolgot tartunk elképzelhetetlennek. Egyrészt, hogy ne nyerjenek a horvátok, másrészt, hogy ez a moldovai alakulat bevegye Subasic kapuját. Ha ezt a két opciót vegyítjük, úgy máris egészen pofás, 1.55-1.6 körüli szorzót kapunk. Mi erre fogadunk!

Észak-Írország-Fehéroroszország -2.5!

Az észak-írek és a fehér-oroszok sem a támadófutballjukról híresek. Ma sem változtatnak szokásaikon…
Michael O’Neill alakulata kisebbfajta csodát tett azáltal, hogy kijutott a franciaországi kontinensviadalra. Pedig semmi extrát nem nyújtottak a zöldek: stabilan, szervezetten futballoztak, elől pedig Laffertyék igyekeztek jó százalékban kihasználni az adódó lehetőségeket. Otthon nem kaptak ki a sorozatban, azóta a letteket és a szlovénokat elverték otthon, idegenben remiztek Walesben. A sikerek 1-0-ásak voltak, az iksz 1-1. Ma sem várunk gólfesztivált Bruntéktől…
A fehéroroszok a 4. helyen végeztek csoportjukban, nem volt sanszuk megszorítani a 3. pozícióban záró ukránokat. A sorozat végére viszont azért összekapták magukat Aleksandr Khatskevich fiai, verték a szlovákokat, Luxemburgot, és ikszeltek a macedónokkal. Azóta két barátságos meccsen két 0-0, előbb Montenegróban, majd Örményországban. Volodkóéknál nincsenek klasszisok, támadójátékuk nagyon kiszámítható, sablonos.
A két alakulat közül a hazaiak az esélyesebbek, de inkább a gólok ellen fogadunk. Nem lesz három találat, ebben majdnem teljesen biztosak vagyunk…

Olvasói sztorik