Hírek

Spanyol kettes, finn egyes

Athletic Bilbao B.-Alaves 2!

A hazaiak kiestek, a vendégek egy győzelemmel letutizhatják a feljutást. Nincs kérdés, 2-es!
A baszkok második csapat könnyűnek találtatott a második vonalban, 29 ponttal az utolsó helyen áll, már kiesett. A gárda nem tudta felvenni a bajnokság ritmusát, és novemberig még csak-csak gyűjtögették a pontokat a csíkosak, utána kifulladtak. Formájukról ezáltal el is árultuk, hogy pocsék, hét mérkőzés óta nyeretlen, ebben a periódusban csak kétszer remizett, ötször megégett. A hazai mérlege 5-6-8, kevés gólt rúg, de nem is kap sokat Bilbaóban. A keretben egy védekező középpályás és egy balszélső sérült.
Az Alaves 68 egységgel az élről várta a 40. fordulót. A kék-fehérek vendégségben 9-3-7-es mutatót produkáltak, tehát Pepe Bordalas alakulata a túrákon azért sebezhetőnek bizonyult. A formájuk viszont remek! Február elejétől április végéig sokat botladoztak a csíkosak, de a legutóbbi három bajnokijukat megnyerték – stabilizálva helyüket a táblázat élén. A feljutás valóban realitás, a sorsuk a saját kezükben van. Ha ma nyernek Toqueroék, szinte biztos, hogy jövőre a La Ligában szerepelhetnek. A keretbe visszatér egy eltiltását letöltő középpályás, viszont a védelemben lesz kimaradó.
Manuék otthon simán 3-0-ra verték a bilbaói fiatalokat, és ezúttal is az Alaves sikerét várjuk. Motiváltabb lesz a látogató, és ez három pontot eredményezhet. Tippünk így. 2-es!

HJK-HIFK 1!

A listavezető otthon nem ismer kegyelmet – ma sem változtat eddigi szokásán…
A HJK-t tavaly letaszították a trónról, csak a 3. helyen zárt Mika Lehkosuo alakulata. Idén viszont vissza akarják szerezni a bajnoki címet a fővárosiak, és eddig ennek megfelelően is teljesítenek. Az élről várják a folytatást, 23 egység áll a nevük mellett, hazai környezetben pedig mind az 5 bajnokijukat behúzták a Sonera Stadium-ban 15-4-es gólkülönbséggel. A formára nem lehet panasz, négyet nyertek sorozatban Athoék. A keretben fontos hiányzó nem lesz, így Morelosék erős csapattal várják a HIFK együttesét.
A HIFK egy mérkőzéssel kevesebbet játszott aktuális ellenfelénél, tehát 9 ütközetet követően 9 egységgel a 9. Jani Honkavaara vezetőedző nincs könnyű helyzetben, hiszen brigádja gyenge formát mutat, április vége óta nem tud nyerni, az azóta megrendezett 4 bajnokin csak egy pontot szereztek Sihvoláék. Idegenben 1-1-2-es a mutatójuk, a sereghajtónál nyertek a nyitófordulóban (Kemo 0-2), azóta a Lahtinál tudtak remizni, de a Vaasánál és az SJK-nál kapituláltak. Makeláéknak nagyon össze kellene kapniuk magukat, ám félő, hogy erre nem a Sonerában kerül sor…
A HIFK már többször kibabrált a városi riválissal, egymás elleni mérlegük 1-4-0. Ma viszont minden a HJK mellett szól, szerintünk a bajnokaspiráns nem hibázik, és újabb három pontot zsebel be. Tippünk így: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik