Hírek

Gólok és hazai!

Ausztriából Spanyolországba...

Kapfenberg-Austria Salzburg +3,5!

A két együttes felszabadultan futballozhat, különösebb tétje már nincs a zárófordulóban rendezendő ütközetnek.
A Kapfenberg a középmezőnyben végez ismételten, a piros-fehéreknek 49geyégük van, de hazai környezetben gyengébbek, mint idegenben (5-3-9). A védelmük nem állt a helyzet magaslatán, 35 fellépésen 61-szer kapitulált, igaz, a támadósor azért az esetek többségében korrigálta a hibákat (62). Az együttes formája a bajnokság végére meglehetősen kiszámíthatatlanná vált, az utolsó két ütközetét döntetlenre adta. A keretben friss sérült nincs, egy fontos bekk viszont eltiltását tölti.
Az Austria Salzburg búcsút int a másodosztálynak. A lila-fehérek sokáig igyekeztek küzdeni a bennmaradásért, de a szövetség által elvett hat pont soknak bizonyult – a játékosok így is mentek becsülettel, de végül nem tudtak előzni,a tabella utolsó előtti helyén zárnak. Idegenben jobban ment a társaságnak, 25 (31) pontjukból 4-5-8-as a túramérleg, és a gólokkal ők sem fogták vissza magukat. A védelem átjáróháznak minősíthető, ezt a 72 kapott találat mondatja velünk, elől a 44 szerzett gól nem annyira rossz. A bajnokság a hajrájában jobban ment, de a bravúr elmaradt. Egy kezdő védő eltiltását tölti majd.

Ponferradina-Albacete 1!

A kiesési rangadón a hazaiak élnek a lehetőséggel!
A Ponferradina 43 egységével a 19., kieső helyen áll, de két riválisa is ugyanannyi pontig jutott, tehát egy győzelemmel elmozdulhat a vonal alól. A társulat december közepéig egészen kiegyensúlyozottan teljesített, de utána mély válságba került, és a gödörből egészen áprilisig nem is sikerült kikecmeregniük a kékeknek. Jött az edzőváltás, és Fabri Gonzalez helyét Rubén Vega vette át. Az új impulzusok hatottak is a legénységre, amely két nehéz mérkőzésen ikszelt, majd verte a Lugót. A hétvégén a listavezetőnél ugyan kikaptak Yuriék, de összességében a mutatott játék nem volt rossz. A gárda helyzetét nehezíti, hogy két bekk eltiltott lesz a mai ütközeten.
Az Albacete 36 ponttal a 21., utolsó előtti. A búcsúja szinte biztosra vehető, főleg, ha idegenbeli mutatójából (2-4-13) indulunk ki. A sorsa nem a saját kezében van, lemaradása 7 egység, és már csak három játéknap van hátra. A gárda mindvégig pengeélen táncolt, itt is jött az edzőváltás májusban, de a lendület nem járt együtt az új tréner érkeztével. A formája gyenge, két vereség van a háta mögött. Eltiltottja nincs, viszont a középpályán két sérült sem bevethető.
A két alakulat közül a hazaiak lesznek a motiváltabbak, ráadásul otthon nem is gyenge a Ponferradina. Ha ma nyernek a vendéglátók, úgy életben tartják esélyüket. Győz a házigazda, tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik