Hírek

Irány Svédország!

Egy vendég, egy hazai sansz...

Gefle-AIK 2!

A gyenge házigazda ellen a dobogóra törő vendégek győzhetnek…
A Gefle elég rendesen beragadt a rajtnál, 10 fellépésen mindössze 5 egységig jutott. Hazai környezetben, a Gavlevallen-ben még nem nyert, két iksz mellett háromszor kikapott. Nem is lehet nagyon csodálkozni a gyenge szereplésen, amelynek elődleges oka a pocsék védelem. A társulat immár 26 gólt kapott, ezekre pedig csak héttel válaszoltak Skrabbék. A formájuk gyalázatos, öt vereséget szenvedtek el zsinórban. A keretben vannak fontos hiányzók, egy bekk eltiltott, egy másik sérült, ás egy kapus is kidőlt a sorból. Ez így még inkább megnehezíti a szakmai stáb munkáját.
Az AIK 18 egységével az 5. helyen áll, ha nyer, előzhet. A sárgáknál május közepe óta immár Rikard Norling ül a kispadon. A gárda az új trénerrel eddig megnyerte mindkét meccsét, tehát jót tett a váltás. A társulat vendégségben 3-0-2-es mérleggel rendelkezik, és Strandbergék valamennyi túrájukon betaláltak. Formájuk rendben van, visszatérhet eltiltásából Ishizaki, így csak egy cserevédő marad ki sérülés miatt.
A Gefle öt éve nem verte meg otthonában az AIK-ot, és ma sem várható ez a kimenetel. Sőt, a stockholmi sárga-feketék megnyerhetik az ütközetet jobb formájuknak és erősebb keretüknek köszönhetően. Tippünk így: 2-es!

Malmö-Falkenbergs Az 1. csapat nyer és a mérkőzésen több mint 2,5 gól születik!

A bajnokesélyes házigazda elveri a kiesőjelöltet!
A Malmö a tavalyi, csalódást keltő szereplés után immár Allan Kuhnnel a kispadon vágott neki az idei pontvadászatnak. A döntés egyelőre jónak tűnik, hiszen a kékek 21 egységgel a 2. helyen állnak. A formájuk jó, hazai pályán 4-0-1-es mérleget produkáltak meglepetésre a Sundsvalltól kaptak ki, de nem mostanában. A támadósor erős, és a védelemre sem lehet panasz: gólkülönbságük 21-10. A középpályán és a védelemben vannak hiányzók, de összességében így is erős kerettel fogadhatja a sereghajtót a Malmö.
Mert bizony a Falkenbergs az utolsó helyezett az élvonalban. A gárda mindösszesen 4 pontig jutott 10 mérkőzésen, vendégként egy iksz mellett háromszor kikapott (a pontszerzés a Jönköping ellen jött össze). A formája tragikus, sorozatban szenvedi el a vereségeket, mér négynél jár zsinórban, ezeken a találkozókon 11-szer mondott csődöt a védelem. Hans Eklund vezetőedző szinte minden alapemberére számíthat, csak kiegészítő játékosok bajlódnak sérüléssel.
A Malmönek és a Faékenbergsnek is egyaránt 8/2 az over/under mutatója, ráadásul az egymás elleni mérkőzéseik rendre gólgazdagra sikeredtek. Ma is jó esély van erre, no és a malmői siker borítékolható. Ennek a két tippnek a vegyítéséből már közel 1,6-os szorzó kerekedett ki, amely nem tűnik rossznak. Mi erre fogadunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik