Hírek

Kupadöntők…

Milan-Juventus 2!

Rendes játékidőben győzi le ellenfelét a bajnok az Olimpicóban!
A Milan csalódást keltett ismételten, a piros-feketék csak a 7. helyen zártak, totálisan átlagos produktumot nyújtva otthon és idegenben egyaránt. A kupában szerencséjük volt Baccáéknak, hiszen minden nagyágyút elkerültek. Mihajlovicsnak a gyenge szereplés miatt szezon közben kellett távoznia, de a helyét ideiglenesen átvevő Cristian Brocchi sem tudott csodát tenni Balotelliékkel. Szeszélyesen zárták a szezont: hazai iksz a Frosinonével, győzelem Bolognában, majd vereség a farkasoktól a San Siróban (Roma 1-3). A keretben Ely, Abate és Antonelli sérült.
A Juve a borzalmas szezonkezdés után sebességet váltott, és szinte hiba nélkül futballozta végig az idényt. A zebrák simán megnyerték a bajnokságot, a BL-ben csak a bajorokkal szemben hasaltak el, és a kupában sem ismertek kegyelmet – pedig lényegesen nehezebb dolguk volt, mint aktuális ellenfelüknek. A torinói sztárcsapat idegenben is otthon is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott ősztől, a védelme nagyon jól zárt, 38 bajnokin mindössze 20-szor kapitulált. A keretben vannak fontos hiányzók, Bonucci eltiltott, Marchisio, Khedira és Caceres sérült.
A két alakulat között több szempontból is zongorázni lehet a különbséget. Allegri legénysége erősebb, és meggyőződésünk szerint lényegesem motiváltabb lesz a széthulló Milannál. Ennek megfelelően a zebrák sikerét várjuk, már a rendes játékidőben!

Bayern München-Borussia Dortmund Mindkét fél betalál: IGEN!

A kupa fináléjában mindkét fél kapuja megzörrenhet Berlinben…
A bajorok ismételten magabiztosan nyerték meg a salátástálat, egy ideig a dortmundiak üldözték a piros-fehéreket, ám összességében nem forgott veszélyben Lahmék aranyérme. Mindössze kétszer kaptak ki a Bundesligában, gólkülönbségük pedig 80-17 volt. Guardiolától szépen kívánnak búcsúzni játékosai, és az utolsó megmérettetésre Robbenen kívül szinte mindenki bevetésre készen áll. A kupában is magabiztosak voltak Müllerék, az elődöntőben a Brémát őrölték fel Lewandowskiék (2-0).
A dortmundiak begyűjtötték az ezüstérmet, a Tuchel-legénység sokáig az EL-ben is szépen menetelt, de az Anfielden – korábbi trénerük csapatával szemben – drámai körülmények között elvéreztek. A pontvadászatban is kiegyensúlyozottan meneteltek a sárga-feketék, ritkán botlottak, ám pechjükre a Bayern még ritkábban. A támadójátékukkal nem volt probléma, a legtöbb találatot, 82-őt termeltek Reus-szék, viszont a védelem azért olykor-olykor hibázott (34). Idegenben volt sebezhetőbb a társaság, ám a kupában simán meneteltek a döntőig. Az utolsó kanyarban Berlinben iskolázták le a Herthát. A keretben Gündogan és Park sérült, Subotic lábadozik.
Mindkét gárda szenzációs támadóalakzattal rendelkezik, és ez a mérkőzés róluk szólhat. A presztízsmeccsen mindkét fél beköszön, mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik