Hírek

Gólos péntek

Falkenbergs-AIK +2.5!

A házigazda beragadt a rajtnál, a védelmük gyenge. A fővárosiakkal is gólos meccset játszhatnak…
A Falkenbergs 9 bajnokin 4 egységet szerezve az utolsó a svéd élvonalban. Otthon érdekes módon a bajnokot tudta csak legyűrni, ezen kívül négyszer kikapott (1-0-4). Gólkülönbsége 5-9, összességében az over/under statisztikája 7/2. A formája pocsék, három bajnokit bukott el egymást követően. A keretben egy védő és egy támadó bajlódik sérüléssel.
Az AIK 9 meccsen 15 pontig jutott, így az élmezőny tagja. A sárga-feketék idegenben kétszer nyertek, kétszer kikaptak, gólkülönbségük 7-9. A klubnál zajlott az élet, a minap váltottak edzőt, Alm helyére Rikard Norlingült le a padra, és a bemutatkozása jól sikerült, a Djurgardent 2-0-ra verték Strandbergék. A csapat nem lesz teljes, hiszen Ishizaki, a brigád egyik legkreatívabb támadó középpályása begyűjtötte 3. sárgáját, így eltiltását tölti. Viszont visszatér egy fontos bekk a kezdőbe.
A két gárda rendre eseménydús kilencven percet játszik egymással, és nem gondoljuk, hogy ma kivételt tennének. Mindkét alakulatnak csak a győzelem elfogadható eredmény, így nyílt meccs várható – reményeink szerint legalább három találattal…

LASK Linz-Superfund +2,5! 1!

A linziek elrontották a bajnokság hajráját, ma viszont szépen búcsúzhatnak közönségüktől.
A LASK két fordulóval az osztrák másodosztály küzdelemsorozatának vége előtt hatpontos hátrányban van a St. Pöltennel szemben. A sorsa tehát nem a saját kezében van, így a fekete-fehérek most már csak a szép búcsúra koncentrálhatnak, no és titkon bízhatnak a listavezető ellenfeleiben. Oliver Glasner együttese 68 egységet gyűjtött, otthon 13-1-3-as mérleget produkált. A formája nem a legjobb, két fontos mérkőzést is elbuktak Gartlerék a közelmúltban. A gólok tekintetében az over/under statisztikájuk 19/15 – ma már nem lesz igazi tét, tehát felszabadultan focizhatnak a linziek. A keretben egy balbekk sérült.
A Superfund a középmezőny tagja, 34 fellépésen 48 pontig jutott. Idegenben volt erősebb (9-3-5), és a találatokat is szépen termelte a túrákon (32-25). A formájuk totálisan kiszámíthatatlan volt az egész évben, jelenleg is “hullámvasúton” ülnek a piros-fehérek. Az együttes over/under mutatója 24/10 – ezért ez beszédes adat. A csapat nem lesz teljes a linzi túrán, egy középhátvéd ugyanis sérült már hosszabb ideje.
Az idén háromszor találkoztak a csapatok, mindannyiszor a LASK győzött: 5-1-re, 4-2-re és 2-1-re. Nos, ma is a fehér-feketék győzelmét várjuk, és legalább három találatot!

Olvasói sztorik