Hírek

Belga gólok, török hazai!

Ma a Galata és a Club Brugge meccsére fogadunk...

Zulte Waregem-Club Brugge +2.5!

A legfontosabb kérdések eldőltek Belgiumban, hőseink futballozhatnak egy kellemeset.
A Zulte bejutott a play offba, ám ott már nem igazán tudott maradandót alkotni Francky Dury alakulata. Az alapszakaszt a 6. helyen zárta a brigád, jellemző volt rá a nyílt játék, ennek megfelelően sok gólt lőtt, viszont sokat is kapott (51-50). Over/under statisztikájuk 29/9. A rájátszásban eddig nyolc találkozón vannak túl Leyéék, egy siker mellett kétszer remiztek, ötször pedig kikaptak. A sikert épp a hét végén aratták a piros-zöldek, hazai környezetben 4-2-re verték a Gentet. Otthonukban, a Regenboogstadionban eddig valamennyi play off-mérkőzésükön betaláltak, igaz, kapituláltak is. A keretben egy védekező középpályás sérült.
A Brugge megnyerte a pontvadászatot, a kék-feketék már az alapszakaszt is az élen zárták, de a ráadásban sem ismertek kegyelmet, igaz, elsősorban saját stadionjukban. A play offban vendégként 2-0-2-es mérleget produkáltak, a jó rajtot követően az Anderlechtnél és a Genknél is kapituláltak. Aztán jött a nagy hajrá, és sorozatban nyertek négyet Michel Preud’homme fiai. A hét végén a brüsszeli lila-fehéreket kalapálták el tisztességesen (Anderlecht 4-0), így biztosítva be aranyérmüket. A gólokat ők is termelték becsülettel, over/under mutatójuk 24/14. A keretben egy középső hátvéd és egy jobbszélső sérült, de minden bizonnyal néhány peremember is lehetőséget kap a szakmai stábtól.
A Zulte biztosan a 6. helyen zár, a Club Brugge pedig bajnok lett. A két alakulat felszabadultan futballozhat, ennek megfelelően pedig jöhetnek a találatok. Legalább három…

Galatasaray-Kayserispor 1!

A pocsék szezontól győzelemmel búcsúzna a nagycsapat…
Finoman fogalmazva is botrányosan gyenge évet zárnak a piros-sárgák. A társulat 48 egységgel a 6. helyen áll, előre maximum csak egy helyet tudnak lépni Sneijderék. A kupában döntőt játszanak a Fenerrel, de majd csak egy hét múlva. Hazai környezetben nem mentek rosszul (8-6-2), de vendégként csapnivalóan szerepeltek az isztambuliak (4-6-7). A támadójáték hozta az elvárt szintet, viszont a védekezés nagyon besült, 33 fellépésen 49-szer kapituláltak Baltáék. Edzőváltáson is átesett az alakulat, jelenleg Jan Olde Riekerink irányítja a gárdát. A formájuk szeszélyes, a Besiktastól otthon kikaptak, utána viszont győztek az Akhisarnál. A keretben két belső védő sérült, Podoslki visszatérhet eltiltásából.
A Kayserispor újonc volt a ligában, küldetését teljesítette, hiszen magabiztosan bennmaradt a Szuperligában. A gárda 34 ponttal a 14., az utolsó játéknap eredményétől függetlenül a vonal felett végeznek a piros-sárga-kékek. Vendégként 4-5-7-es sort hoztak össze Derley-ék, akik március végétől rendesen összekapták magukat. Ebben a periódusban ugyan sokat ikszeltek, de csak egyszer kaptak ki (Besiktas), és kétszer viszont nyerni tudtak. Hakan Kutlu vezetőedző egy sérült balszélsőre sérülés, és egy fontos védekező középpályásra eltiltás miatt nem számíthat.
A Galatasaraynak mentenie kell a szezont, ezt egy esetleges kupagyőzelemmel talán meg is cselekedheti. Viszont a közönségétől is szépen kellene Musleráéknak, így a Turk Telekom Arénában ma csak megnyerik az utolsó bajnokijukat. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik