Hírek

Csökkentették Kopunovic eltiltását

A Siófok vezetőedzőjének két mérkőzés helyett csak egyet kell kihagynia.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) május 18-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

NB II

Kovács Olivér (Szolnok) 1, Sigér Dávid (Balmazújváros) 1 és Zelenyánszki László (Szeged 2011) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Mihalecz István vezetőedző és Szekeres Szabolcs technikai vezető (mindkettő ZTE) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1-1 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Kopunovic Goran vezetőedző (Siófok) 2 soron következő mérkőzésre szóló eltiltását 1 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

A FEB a ZTE – Szeged 2011 mérkőzéssel kapcsolatban a ZTE-t, mint visszaesőt a rend nem megfelelő biztosításáért 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

Barthel Gábor (Hatvan) 1, Ludánszki Bence (DVSC), mint visszaeső 2, Baldauf Konrád (Balatonfüred) 1, Litwin Romero Sasdha Uriel (Tatabánya) 1, Szabó Bence (ETO Futsal), mint visszaeső, mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét 3 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Nagy Gábor edző (Hatvan), mint visszaeső a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az MTK – Tatabánya mérkőzéssel kapcsolatban az MTK-t, mint visszaesőt, mérkőzés rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 50.000 Ft, a Tatabányát szurkolóinak becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Diósgyőr – Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 50.000 Ft, a Nyíregyházát, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Cigánd – Tiszaújváros mérkőzéssel kapcsolatban a Cigándot, mint visszaesőt mérkőzés rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.