Hírek

Svéd gólok és svéd hazai

Ma két északi ütközettel érkezünk...

Hammarby-Malmö +2,5!

Mindkét együttes jó támadósorral rendelkezik, így gólokból ma sem lesz hiány.
A Hammarby 9 mérkőzésen 10 egységet gyűjtve a 12. pozíciót foglalja el a svéd élvonalban. A zöldek otthonukban, a Tele2 Arena-ban veretlenek, de csak egyszer nyertek, háromszor remiztek. Nanne Bergstrand vezetőedző a támadófutball híve, ennek is köszönhető, hogy immár 16-szor köszöntek be az ellenfeleknek Israelssonék. A védelmükről viszont minden elmond, hogy eddig valamennyi bajnokijukon legalább egyszer kapituláltak. A társulat formája nem jó, öt meccse nem tudtak nyerni. Az over/under mutatója 5/4. A keretben egy középpályás sérült, ő nem léphet pályára.
A Malmö a 2. helyen áll, 18 egységet szerzett, vendégségben 2-0-2-es mérleget produkálva. A halványkékek Allan Kuhn vezetésével a bajnoki címre pályáznak, ehhez viszont mindenképpen javítaniuk kellene idegenbeli teljesítményükön. A társulat április közepétől elkapta a fonalat, ám május elején előbb elbukta a kupadöntőt, majd kikapott a Helsingborg vendégeként. Legutóbb javítottak Molinsék, könnyedén verték a gyengécske Geflét. Az over/under mérlegük 7/2. Jó hír a drukkereknek, hogy visszatérhet Rosenberg a csatársorba, Bengtsson pedig a védelembe. Jo Inge Berget sérült, ő alapember a támadüszekcióban.
A Hammarby és a Malmö is inkább a támadásokban erős, és hajlamos ezt a védekezés rovására tenni. Éppen ezért a találatokban látunk fantáziát – 3 gólt összehoznak a felek, mi erre fogadunk!

Hacken-Jönköping 1!

A házigazda a gyenge rajt után megkezdte a felzárkózást, az újonc mintha lendületét veszítette volna: hazai sikert várunk!
A Hacken nem kezdte jól a pontvadászatot. A sárga-feketék az első játéknapon ugyan nyertek, de azt követően négyszer kaptak ki sorozatban. A hullámzó teljesítmény azóta is jellemző Peter Gerhardsson legénységére: Malmőben elverve a házigazdát megnyerték a kupát, viszont a következő héten kikaptak otthon az AIK-tól. Legutóbb a Falkenbergsnél nyertek, így most 9 egységgel (3-0-6) a 13. helyen állnak. Otthon 2-0-3 a mérlegük 11-8-as gólkülönbséggel. A keretben két bekk és két középpályás sérült, elsősorban Savage hiánya érzékeny veszteség, a HJK Helsinkitől érkezett gambiai szervező fontos láncszeme a Hackennek.
A Jönköping újonc a bajnokságban, Jimmy Thelin alakulata 13 ponttal a 8. helyről várja a 10. játéknapot. A zöldek nagyszerűen kezdtek, az első négy bajnokijuk közül hármat megnyertek, viszont azóta nem kaszáltak három egységet. A brigád azért megőrizte stabilitását, hiszen öt fellépése közül négyet ikszre hozott, csak a bajnok nyert nála. A gárdában egy kapus sérült, egy eltiltott bekk visszatérhet.
A Hackennek muszáj nyernie, hiszen a veszélyes zónában állomásozik. A kerete erősebb mai ellenfeléénél, és hazai környezetben ki is harcolhatja a győzelmet. Mi a sárga-feketéknek szavazunk bizalmat, tippünk így: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik