Hírek

Tigrisek a feljutás kapujában

Ma egy angol és egy svájci mérkőzés szerepel a kínálatunkban...

Hull City-Derby County 1!

A házigazda tekintélyes előnyt szerzett az első mérkőzésen (0-3), ma ismét nyerhetnek, ezúttal hazai pályán.
A Hull a Championship 4. helyén zárt, így vehet részt a play offon. A sárga-feketék a Kingston Communications Stadium-ban nagyon magabiztosak voltak, mérlegük 15-7-1 volt, a legerősebb a mezőnyben. Steve Bruce alakulata remekül kezdte a szezont, novemberig az élen álltak, de tavasszal már többször botlottak a tigrisek, így végül 83 ponttal a 4. helyre tudtak befutni. A védelem mindvégig elképesztő stabil volt, otthon csak 12-szer kapitulált. A támadósorban az Uruguay-i Abel Hernandez szépen termeli a gólokat, mögötte Diame, Sondgrass, Livemore és Huddlestone kaphat szerepet. A keretben nincs eltiltott, és friss sérüléssel sem kell számolnia a szakmai stábnak.
A Derby az 5. helyen zárt, Darren Wassall menedzser februárban vette át az együttes irányítását, és a rájátszás össze is jött a fehér-feketéknek. A kosok idegenben 9-8-6-os mérleget produkáltak, a szezin végére viszont elfogyott a lendületük. Az utolsó három bajnokin nyeretlenek maradtak Ince-ék, igaz, arra már bebiztosították a play off-tagságot. A keret erős, rutinos futballisták is szép számmal vannak a Derbynél. Az odavágót nagyon elrontották Russellék, helyzetük már-már kilátástalan. Sérülés miatt egy balbekk és két védekező középpályás nem léphet pályára.
A Hull egyetlen hazai vereségét épp a Derbytől szenvedte el a bajnokságban, akkor 0-2 lett a vége. Ma viszont azt gondoljuk, hogy a tigrisek elverik ellenfelüket, és bejutnak a rájátszás döntőjébe. Tippünk így: 1-es!

Xamax-Lausanne Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

A hazaiak a dobogóra gyúrnak, a vendégek már feljutottak. Jó kis meccset játszhatnak egymással!
A Neuchatel nem futott rossz szezont, ám az idei kiírásban nem lehetett mit kezdeni a Lausanne-nal. A piros-feketék 45 egységgel a 3. helyről várják a folytatást, otthon kifejezetten erősek, mérlegük 10-4-2. A formájuk nem rossz, egy hónapja nem kaptak ki, igaz, csak egyszer nyertek három remi mellett. Michel Decastel vezetőedző öt játékossal sem kalkulálhat, minden csapatrészben vannak sérültek.
A Lausanne 31 mérkőzésen 63 pontot szerzett, tulajdonképpen rajt-cél győzelmet arat majd a második vonalban. 11-3-1-es vendégmutatójához 33-12-es gólkülönbség párosul. Fabio Celestini együttese remek formát mutatott, ám legutóbb otthon botlott a Schaffhausennel szemben (0-1). A gárdában lesz három hiányzó, az előrejátékban használható futballisták.
Már bebiztosította a feljutást a Lausanne, így nyugodtan, felszabadultan focizhatnak a vendégek. A gólváltás jó opciónak tűnik a rangadón…

Olvasói sztorik