Hírek

24 millió euróért biztosítják az Eb-t

Aggasztó dolgokról beszélt az M1-en a biztonságpolitikai szakértő.

Közeleg az Európa-bajnokság, de nem csökken a terrorfenyegetettség. Az M1-en Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő nyilatkozott.

– A francia hatóságok mindenre fel vannak készülve, a lakosság és a futballszurkolók kevésbé, jelenleg pedig nincs garantált biztonság sehol a világon – mondta Nógrádi.

A biztonságpolitikai szakértő szerint rendkívül rossz jel a Cannes közelében – maszkos, mellényes, terroristának tűnő emberek reklámforgatása miatt – kitört pánik, ahol senkinek nem az jutott eszébe a hat felfegyverkezett emberről, hogy hívja a csendőrséget, hanem a menekülés.

– 24 millió euróért védik külön az Európa-bajnokságot, horribilis pénzbe kerül a védelem, bombakereső kutyákkal mennek mindenhova, olyan drónokat lőttek fel, amelyek a stadionok felett éjjel is képesek minden mozgást kiszűrni – tájékoztatott a szakértő, majd hozzátette: Franciaországnak rendkívül hosszú szárazföldi határai vannak, amelyeket nehéz ellenőrizni.

Véleménye szerint a korábbi francia-német meccsen történt robbantás kísérlet volt, a merénylő nem tudott ugyan bejutni a stadionba, feltételezhetően a terroristák elemezték, mit csináltak rosszul.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik