Hírek

Everton-Norwich

Everton-Norwich +2,5!

Áll a bál a Godison Parkban, Martinezt menesztette a klubvezetés, a gárda romokban. A Norwich már kiesett, akár egy jó meccs is összejöhet ilyen előjelekkel…
Az Everton-drukkerek alig várják már, hogy érjen véget csapatuk idei vergődése. A kékek nagy reményekkel vágtak neki a pontvadászatnak, de egész egyszerűen képtelenek voltak kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. A 12. helyen állnak 44 egységgel, hazai mérlegük pedig egész egyszerűen vállalhatatlan (5-5-8). Mondjuk a gólokkal nem állnak rosszul Barkley-ék, 32-30 a Godison Parkban a találati mutatójuk. A formájuk gyenge, nem véletlen, hogy a szerdai, Sunderland elleni vereséget követően menesztették Martinezt a kispadról. De Boer, Moyes és Koeman válthatja a szakembert. A keretben Deulofeu, Browning, Hibbert, Pienaar sérült, Jagielka és Coleman talán már padozhat.
A Norwich hiába verte meg szerdán a Watfordot, a kanárik búcsúzni kényszerültek a Premier League-ből. A gárda 34 pontig jutott, idegenben csak vergődött (3-2-13, 13-34), és csak fellángolásokra volt képes. Redmondék formája áprilisra teljesen pocsék lett, négyszer kaptak ki sorozatban úgy, hogy gólt sem tudtak szerezni – ezt követte a Watford legyőzése (4-2). Tettey, Klose, Howson és Wisdom kihagyja a szezonzáró bajnokit.
A két alakulat szégyenteljes bajnokságon van túl. Ma futballozhatnak egy jót, tehet ugyanis nem nehezedik rájuk. Ennek megfelelően gólokat várunk a Godison Parkban, legalább hármat. Tippünk így: +2,5!

Rayo Vallecano-Levante 1-es és +2.5!

A darazsak bajban vannak, mindenképpen győzniük kell – és még az sem garancia a bennmaradásra…
Paco Jemez alakulata nagy bajban van. 35 egységgel a 19., utolsó előtti helyen állnak, a sorsuk immáron nem a saját kezükben van, hiszen nem elég nyerniük, a többi eredménynek is jól kell alakulnia a bennmaradásukhoz. Az Estadio de Vallecas-ban 7-4-7-es mérleget produkáltak Mikuék, viszont idegenben pocsékul teljesítettek (1-7-11) – ez vezetett oda, hogy a vonal alatt kell várniuk a zárónapot. A fővárosiak nagyon elrontották az őszt, januártól viszont életjelet adtak magukról. Volt egy egészen jó szériájuk, hét bajnokin nem találtak legyőzőre, de utána megint botladozni kezdtek Bebéék, a végére pedig teljesen elfogyott a lendült: sorozatban háromszor kaptak ki, igaz, a Reallal, az Atleticóval és a Sociedaddal találkoztak. Ma muszáj támadniuk a darazsaknak, és ebben nem is rosszak Guerraék. Hiányzik majd a keretből Piti, Raul Baena és Ze Castro, azaz mind a három csapatrészből egy-egy fontos pillér.
A valenciai kiscsapat búcsút intett a La Ligának: a piros-kékek vendégségben mutatott teljesítményüknek “köszönhetik” a kiesést (1-3-14, 13-41). Rubi mester együttese végig az alsóházban tanyázott, képtelen volt elmozdulni a veszélyes zónából. A télen Giuseppe Rossi érkezett a csatárjáték megerősítésére, de az olasz sem tudott csodát tenni. A keret vékony volt az élvonalhoz. A társulat tavasszal még tett egy próbát a megkapaszkodásra, de ez összességében erőtlen kísérletnek bizonyult. A múlt héten, miután már biztossá vált távozásuk az elitligából, nagy meglepetésre legyőzték odahaza az Atletico Madridot. Ma nem lehet ott a pályán Lucas Orban, Feddal, Camarasa és Cuero – két bekk, egy középpályás és egy támadó.
A Rayo preferálja a támadófocit, és ma erre rá is lesz kényszerülve. És nem állhatnak le, mert egygólos előny azért nem jelent garanciát. A Levante pedig futballozhat egy jót – így aztán hazai sikerrel és gólokkal kalkulálunk!

Olvasói sztorik