Hírek

Győztes esélyesek

Granada-Barcelona 2-es és +3,5!

A hazaiak bennmaradtak, felszabadultan futballozhatnak. A Barca csak akkor lesz bajnok, ha nyer. Nem is remegnek meg a katalán lábak, sokgólos meccsen győznek Messiék!
A Granada megmenekült: a múlt héten déli derbin nyert Sevillában, így mivel jobb az egymás elleni összevetésben mind a Gijonnál, mind pedig a Getafénél, jövőre is a La Ligában szerepelhet. A társulat jelenleg 39 egységgel a 16. (46-66), a Los Carmenes-ben 6-5-7-es sort produkáltak El-Arabiék. Jose Gonzalez fiai az esetek nagy részében felvállalták a nyílt futballt, ebből persze olykor nem jöttek ki jól, de azért összességében csak bennmaradást ért a bátor játék. Cuencáék a hajrát jól megnyomták, legutóbbi négy bajnokijukból hármat megnyertek. A keretben Isaac Success (csatár), Diego Mainz (védő) és Foulquier (védő) bajlódik sérüléssel, az első két futballista bevetésére van remény.
A katalánoknak tulajdonképpen nincs nehéz dolguk: egyszerűen nyerniük kell ma, és akkor biztosan övék a bajnoki arany. Luis Enrique alakulata természetesen erre is készül, és a szakmai stáb kellemes helyzetben is van, hiszen csak a kapus, Claudio Bravo sérült az alapcsapatból, Ter Stegen viszont megfelelő helyettese a dél-amerikai hálóőrnek. A gránátvörös-kékek 88 egységgel az élről várják a zárófordulót, vendégségben 12-3-3-as sorukhoz 42-15-ös gólkülönbség társul. Április elején gödörbe kerültek Suarezék, három bajnokit veszítettek el, és kiestek közben a BL-ből is. Aztán viszont összekapták magukat Neymarék, és négy meccsen 21 találatot szórva bezsebeltek 12 pontot. A forma pazar, a keret brutális, no és ugye a motivációval sem lehet probléma…
A hazaiak igazi futballünnepre készülhetnek, és emiatt felszabadultak játszhatnak közönségük előtt. A Barcelonának muszáj nyernie, és Rakiticék nem is hibáznak. Sok gólt és katalán győzelmet várunk a kilencven perctől. Tippünk így: +3.5 és 2-es!

Napoli-Frosinone 1-es és +3,5! (0-2) 1! (0-1) 1!

A délieknek nyerniük kell az ezüstéremhez, és a már kiesett kiscsapat ellen nem is hibáznak.
A Napoli 79 pontjával a 2. helyen áll, a Roma 77-ig jutott, és mivel az egymás elleni eredményük a fővárosiaknak kedvez, ezért csak akkor lehet biztos ezüstérmes a déli sereg, ha ma legyőzi a Frosinonét. Sarri alakulata a San Paolóban félelmetesen teljesített az idei kiírásban, mérlege 15-3-0, gólkülönbsége odahaza 45-12. A halványkékek formája szeszélyes lett a szezon végére: hazai pályán életveszélyesek voltak Hamsikék, viszont idegenben azért hibáztak (Udinese, Roma, Inter). A legutóbbi két meccsüket viszont megnyerték Higuainék, így a sorsuk a saját kezükben van. A keretben Raul Albiol eltiltását tölti majd.
A Frosinone egy esztendő után mond búcsút a Serie A-nak, a sárga-kékek mindössze 31 egységet zsebeltek be. Vendégségben az egyik leggyengébb volt Roberto Stellone alakulata (2-3-13), a védelme pedig a túrákon átjáróházként működött (17-46) – összességében is Ciofaniék kapták a legtöbb gólt. A formájuk gyenge volt az egész idényben, inkább csak fellángolásaik voltak Dionisiéknek. A keret nem lesz teljes, három középpályás és egy bekk hagyott ki edzéseket – velük is nehéz lett volna megszorítani Insignééket, nemhogy nélkülük…
A Napoli motivált lesz, és szétkaphatja a már kiesett Frosinonét. A hazaiak szépen akarnak búcsúzni lelkes szurkolóiktól, és akár kivégzést is rendezhetnek. Tippünk így nagyon sima hazai siker, gólokkal megspékelve!

Olvasói sztorik