Hírek

Gólos péntek

Egy holland és egy spanyol meccs kerül ma terítékre...

Almere-Willem II +2,5! 1x!

A remek formát mutató Almere meglepheti az osztályozón élvonalbeli ellenfelét is…
Az Almere valósággal megtáltosodott Jack de Gier vezetőedző januári érkezésével. A piros-fehérek pazar tavaszt produkálva feljöttek a 8. helyre, amely ugye osztályozót ért. Az első körben az Emmen igyekezett útját állni a társulatnak, de Oosték oda-vissza elverték 4-1-re a sajtosokat. A gárda támadójátéka parádés, viszont a védelem olykor képes hajmeresztő hibákat véteni. Ami biztos, a 4-3-3-as hadrend azért rejteget veszélyeket magában, ám amíg Kipék többet lőnek elől, mint amennyit hátul kapnak, nagy bajuk nem lehet a fiúknak. Friss sérülés és eltiltás nem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
A Willem az élvonalban töltötte a szezont, ám ott könnyűnek találtatott. A tilburgiak mindössze a 16. pozícióban zártak, és e helyezést pótvizsgát ért. A gárda az ősz végét rendesen megnyomta, akkor még olybá tűnt, simán elkerülheti az osztályozót. De jött a tavasz, amely katasztrofálisra sikeredett. Az utolsó játéknapon ugyan nyertek Lucas Andersenék Kerkadéban (Roda 2-3), de mivel az Excelsior is győzött, így nem tudtak előzni a tiburgiak. Vendégként nem voltak meggyőzőek a piros-kék-fehérek, elsősorban a góllövéssel álltak hadilábon. Jurgen Streppel vezetőedző a 4-2-3-1-es stratégiát preferálja, egy rutinos centere azonban sérült.
A két csapat játékosállománya között nagy a differencia, ám a forma és a hazai pálya miatt mi mégsem gondoljuk, hogy esélytelen lenne az Almere. A City nekimegy ellenfelének, és gólos meccset játszik a Willemmel. Tippünk +2.5 és egy másik szelvényen az 1x is megér egy próbát!

Valencia-Real Sociedad 1! +2.5!

Szépen kíván búcsúzni a közönségétől a házigazda, egy győzelem jót tenne mind a szurkolóknak, mind pedig a futballistáknak a csapnivaló szezon zárásaként…
A Valencia együtteséről is többször megemlékeztünk már ezen rovatban. A denevérek éppen a harmadik edzőjüket fogyasztják, a Neville-t váltó Pako Ayestarán adott új impulzusokat a gárdának, és végre küzdeni is látta Mustafiékat a Mestalla népe. Persze, vereségek így is becsúsztak, egymás után kettő, de az extrán motivált Villarreal és a Real Madrid ellen ez a bocsánatos bűn kategóriájába tartozik. 44 egységgel a 10. pozícióból várták az utolsó játéknapot. A fehér-feketék hazai környezetben is gyengélkedtek (6-7-5), 25 rúgott gólra 22-őt kaptak Fuegoék. A keret nem lesz teljes, Rodrigo eltiltott lesz, sérült Cheryshev, Bakkali és Gaya.
A baszkok egy ponttal és egy hellyel előzik meg aktuális riválisukat. A kék-fehéreknél sem ment el csendesen a szezon, Moyes távozása után Eusebio azért összeszedte a gárdát, de ebben a bajnokságban több nem volt. Hektikusan szerepeltek Zurutuzáék, idegenben 5-4-9-es mutatót összehozva. A gyengébb produktumban nagymértékben közrejátszott, hogy az évadot bombaformában kezdő Agirretxe sokáig sérült volt, így a támadójáték haloványabb lett lényegesen. Sokszor szolgáltattak meglepetést Veláék, igaz, mind pozitív, mind negatív értelemben. A bajnokság hajrájára totálisan kiszámíthatatlanok lettek Prietóék: vereségek után legyőzték a Rayot. A szakmai stáb nem számíthat a kiállított Graneróra, sérülés miatt pedig Agirretxe, Carlos Martinez, Canales, Inigo Martinez és Raul Navas marad ki a keretből.
A találkozónak extra tétje nincsen, így felszabadult játékot várunk mindkét féltől. A Valencia hazai pályán motiváltabb lesz ellenfelénél, hiszen van bőven törleszteni valója a szurkolóival szemben. Ezért (is) szavazunk bizalmat a házigazdának! Emellett könnyen összejöhet három találat, ugyanis a védelmek azért meglehetősen szellősek…

Olvasói sztorik