Hírek

Megmenekülnek a Feteke macskák?

Ma két Premier League-mérkőzésnek jártunk utána...

Sunderland-Everton 1!

A képlet nagyon egyszerű: ha nyer a házigazda, biztosan bennmaradt az élvonalban. A motiválatlan vendégek ellen élnek a lehetőséggel!
Sam Allardyce alakulata már csak egy lépésre van a céljától: ha ma nyernek Defoe-ék, letutizták a jövő évi Premer League-tagságot. Ha ikszelnek, vagy kikapnak, úgy az utolsó fordulóban a Watford ellen kell több pontot szerezniük, mint a Newcastle-nek és Norwichnak (amennyiben utóbbi ma elveri a Watfordot). A Sunderland óriási menekülőművész, tavaly is sikerült kivívni a hajrában a bennmaradást. Most is a végjátékra hagyta a döntést. Hogy van esélye, az az elmúlt két hónap teljesítményének köszönhető. Március eleje óta mindössze egyszer kaptak ki Boriniék, kétszer nyertek, hatszor pedig remiztek. Nyerni tudtak a nagy rivális Norwichnál, és szombaton hátrányban fordítva a Chelsea ellen. 35 pontja van, hazai környezetben 5-6-7-es az eredménysora. Motivációval nincs probléma, és a menedzser rutinja rengeteget számíthat ezúttal is. A keretben Watmore, egy jobbszélső sérült. A 4-1-4-1-es hadrend nem változik.
Az Everton beleszürkült a középszerűségbe, az elmúlt hetekben hozta a gólos tippeket. A kékek mindössze a 12. helyen állnak 44 egységgel, idegenbeli mutatójuk (5-9-4) viszont nem olyan rossz. Martinez mester helyzete bizonytalan, mert az tagadhatatlan, hogy ebben a keretben azért több volt. A kékek kezében a döntés a kiesés kérdésében, hiszen a mai ütközet után a Norwich-csal találkoznak. Sérült Coleman és Browning.
A Sunderland az életéért küzd, míg Barkley-ék legfeljebb csak a végeredményüket tudják kozmetikázni. Elképesztő elszánt hazai alakulat száll szembe ma az Evertonnal, és a lelkesedés ma három pontot érhet. Tippünk így: 1-es!

Liverpool-Chelsea 1!

A szezon végére egészen összekapta magát a Pool, a szétesőben lévő londoniak is megadják magukat a vörösöknek.
Jürgen Klopp alakulata bejutott az Európa Liga fináléjába, ha elnyerik a trófeát, jövőre a BL-ben szerepelhetnek. Ha nem, akkor viszont könnyen lehet, hogy nem lesznek ott Európában. Mert az egész évben nyújtott hullámzó teljesítmény miatt jelenleg 58 egységével csak a 8. a Pool, az 5. MU-val szemben 5 pontos a lemaradása. Az Anfield Roadon 8-7-3 Bentekéék mérlege, viszont január közepe óta nem kaptak ki odahaza. A formájuk biztató, bár két hete alulmaradtak a Swansea vendégeként. A keretben Origi, Henderson, Ings és Gomez sérült.
A Chelsea szezonjáról már sokszor megemlékeztünk, Hiddink sem tudott csodát tenni, a kék sereg csak a 9. 48 ponttal, előre már nem is tekintgethet. A zaklatott idénykezdést stabilitás követte, december közepétől áprilisig egészen elfogadhatóan teljesítettek Oscarék. Aztán az elmúlt öt bajnokijukból hármat elveszítettek Diego Costáék – ha pozitívumot akarnak a drukkerek ebben a periódusban keresni, az talán a Tottenham elleni 2-2 volt, amellyel kibabráltak a nagy rivális sarkantyúsokkal… Idegenben 7-4-7-es statisztikát hoztak össze Maticék… Terrít kiállították Sunderlandben, sérült Zouma. Elméletileg erős kerettel utazhatnak a londoniak az Anfieldre, de kérdés az, hogy mennyire sikerül motiválnia a távozó menedzsernek a sztárokat. Félő, hogy nem igazán…
A Liverpool otthon nehéz ellenfél, ez a Chelsea pedig nem emlékeztet a régi önmagára. A vörösök lesznek a motiváltabbak, és ez három pontot érhet. Tippünk így: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik