Hírek

Hendis hazai és gólváltás

Ma irány Írország és Anglia!

Dundalk-Bray (0-1) 1!

A címvédő könnyedén gázolhat át a kiscsapaton!
A 12. fordulót rendezik az ír élvonalban. A címvédő már az élen áll, 28 egységet szereztek eddig a fehér-feketék. Otthon, az Oriol Parkban 3-1-1 a mérlegük. A formájuk pazar, öt bajnokit nyertek meg zsinórban, igaz, közben búcsút intettek a Ligakupa küzdelmeinek. A keret nem lesz teljes, két bekk, egy támadó középpályás és egy csatár sérült – ettől függetlenül így is messze a legerősebb állomány a Dundalké Írországban.
Harry Kenny alakulata, a Bray tavaly biztosan bennmaradt a ligában, és ez az idei célkitűrés is. Eddig mindössze 7 pontig jutottak a zöldek, vendégségben pedig a legrosszabb a mutatójuk: egy iksz, négy zakó, 1-10-es gólkülönbséggel. A formájuk gyenge, két meccse nem lőttek gólt. A keretben két belső védő és egy középpályás sérült, egy jobb hátvéd pedig eltiltását tölti.
Az elmúlt években rendre nagyon simán intézte el a Dundalk a Brayt – és ma sem számolunk meglepetéssel. Nyer a bajnok, legalább kettővel!

West Ham United-Manchester United Mindkét fél betalál: IGEN!

Hatalmas a tétje a mai bajnokinak – cél mindkét együttes számára Európa…
Slaven Bilic együttese remekül szerepel az idén, a 7. pozíciót foglalják el 59 egységgel. A Boleyn Groundon 8-7-3 a mutatója, ehhez 31-24-es gólkülönbség párosul. A formájuk hónapokon keresztül nagyszerű volt, ám szombaton nagyot hibáztak. A Swansea 4-1-re győzött Londonban… A vereség egyben azt is jelentette, hogy a piros-kék-fehérek sorsa immár nem a saját kezükben van. Persze, ha ma nyernek Valenciáék, úgy az utolsó fordulóra még megmarad a sansz. A keret szinte teljes lesz, mindössze Adrian kapus bajlódik sérüléssel.
A Manchester United hektikus szezonon van túl, Luis van Gaal csapata azonban a hajrára kezd magára találni. A vörösök március közepe óta csak egyszer kaptak ki, az utolsó három fellépésükön 7 pontot kasszíroztak. Fel is jöttek az 5. helyre, 63 pontjuk van – a 4., BL-selejtezőt érő helyezett városi rivális 65-nél jár. Ha ma nyernek Matáék, előzhetnek, és az utolsó játéknapon már “csak” le kell győzniük a Bournemouth alakulatát. Motivációs probléma ezen az oldalon sem lehet, csak a 7-4-7-es vendégmérleg nem igazán meggyőző. A keretben Shaw, Schweinsteiger és Januzaj sérült, ismételten a 4-1-4-1-es felállásban léphet pályára az United.
Áprilisban az FA Kupában itt 1-2 lett a végeredmény, a tavaly bajnoki 1-1gyel zárult. Ma mindkét alakulatnak csak a győzelem elfogadható eredmény, éppen ezért nyílt, lüktető játékot várunk. A kapuk nem lesznek biztonságban, a védelmek legalább egyszer-egyszer hibáznak. Mi a gólváltásra fogadunk!

Olvasói sztorik