Hírek

Voltak előjelei a kameruni futballista tragédiájának

Nővére elmondása szerint Patrick Ekeng kimerültnek érezte magát a találkozót megelőzően.

A fővárosiak 26 éves csatára a második félidő derekán esett össze, mindössze hét perccel pályára lépését követően. A csapat orvosi stábja ugyan mindent elkövetett a játékos újraélesztése érdekében, két óra elteltével azonban a Floreasca kórház illetékesei hivatalosan is megállapították a haláleset tényét.

Monique Chantal, a labdarúgó nővére szerint testvére fáradságra panaszkodott, és egy társának jelezte is, hogy nem szeretne szerepelni a bajnokin. „Patrick roppant nagylelkű és előzékeny volt. Rendkívüli fájdalom, hogy itt hagyott minket, olyan ez, mint egy rémálom” – tette hozzá.

„Meglehetősen nehéz bármit is mondanom most a fiammal kapcsolatban, de hiszek istenben, és elfogadom az akaratát. Ha ilyen esetek megtörténhetnek ugyanúgy a futballban, mint az élsportolók életében, az bizony felülvizsgálatot kíván” – nyilatkozta Ekeng édesanyja, Celine Chemi.

A labdarúgók világszövetsége, a FIFPRO elöljárói a romániai lokális szervezet, az AFAN tisztségviselőivel egybehangzóan aggodalmukat fejezték ki a Rapid stadionjának orvosi felszereltsége, és az ellátás minősége kapcsán.

Az AFAN állítja, hogy a nigériai Henry Chinonso Ihelewere 2012-es halálát követően kérelmet nyújtottak be a Román Labdarúgó Szövetség felé, melynek értelmében sürgősségi ambulanciát telepíttettek volna valamennyi hivatalos és felkészülési esemény helyszínére.

„Az intézkedés mindössze négyszáz eurós kiadást jelentett volna a kluboknak mérkőzésenként, de a tervezet ennek ellenére végül nem került elfogadásra. Nem adjuk fel, és tovább folytatjuk a küzdelmet a játékosok jogainak kiterjesztéséért. Romániában jelenleg nagyon messze van az a pillanat, amikor a labdarúgók ugyanolyan bánásmódban részesülhetnek, mint az átlagdolgozók” – mondta Emilian Hulubei, az AFAN elnöke.

Az üggyel kapcsolatban Theo van Seggelen, a FIFPRO főtitkára is megszólalt: „Együttérzésünket fejezzük ki minden érintettnek, egyszerűen szörnyű, ami történt. Amint lezajlanak a helyi hatóságok vizsgálatai, választ várunk arra, hogy ez a sajnálatos tragédia elkerülhető lett volna vagy sem.” – írja az m4sport.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!