Hírek

Svéd gólok

Ma egy rangadón vadászunk találatokra...

Göteborg-Djurgarden +2,5!

A svéd rangadón gólok várhatóak…
A Göteborg rajtja elmaradt a várakozástól, hét meccsen csak 11 pontig jutottak. Otthonukban 1-1-1 a mérlegük, legutóbb a Geflénél hátrányból fordítva nyertek magabiztosan (2-6). Jörgen Lennartsson vezetőedző alakulata 15-12-es gólkülönbséggel rendelkezik, tehát a támadójátékkal annyira nincsen probléma, nem úgy a védekezéssel. A keretben egy kapus és egy belső védő sérült.
A Djurgarden 12 egységet szerzett, még nem remizett, statisztikája 4-0-3. Vendégségben kétszer nyert és kétszer kapott ki. Remekül rajtoltak a sötétkékek, három siker után viszont háromszor megégtek. A rossz szériát az újonc múlt heti legyőzésével zárta le. A brigád over/under mérlege 5/2. A stockholmiak keretében vannak fontos hiányzók, három középpályás is sérüléssel bajlódik.
A Göteborgot érezzük esélyesebbnek, de a védelme nem állt össze, úgy tűnik egyelőre. A Djurgarden nem áll be bekkelni, és így jó kis csörte lehet majd. A találatokra fogadunk, érzésünk szerint hármat összehoznak a felek. Tippünk így: +2.5!

Hapoel Beer Sheva – Beitar Jerusalem 1!

Az utolsó előtti fordulónak futnak neki a csapatok az izraeli élvonalban és a bajnokesélyes fogadja a már biztosan harmadik helyezettet. A Sheva nagyon jól tartja a lépést a Maccabi csapatával, sőt az utolsó két meccsre úgy fordulhat rá a gárda, hogy előnye jelenleg 3 pont. Ráadásul az előző fordulóban értékes döntetlent ért el a Maccabi ellen Tel Avivban, a Maccabi pedig immáron három forduló óta csak döntetlent képes elérni. Az otthoni 10-5-1 sora rendben van az éllovasnak, habár a legutóbbi 4 hazai meccsét képtelen volt megnyerni.
A Beitar tét nélkül érkezik már erre a találkozóra, hiszen 57 pontja azt jelenti, hogy biztosan a harmadik helyen végez majd a szezon végén. Ez pedig El-selejtezőt jelent az egyébként rémes formában lévő csapatnak, amely a legutóbbi 5 bajnokiján 1-0-4 sort hozott össze. A védelem a 32 kapott góllal rendben van, problémák inkább támadásban jelentkeznek.
A Sheva iszonyatosan motivált lesz ezen a derbin, amelyet ráadásul egy tét nélkül focizó csapat ellen játszhat és ha nyer, a Maccabi pedig esetleg pontot veszít hétfő este, akkor már biztosan bajnok lesz. Ennek alapján sima hazait várunk, az odds meglehetősen alacsony, de akár a hétfői nap tutija is lehet.

Olvasói sztorik