Hírek

Hazai és gólok

Getafe-Sporting Gijon 1!

A klasszikus kiesési rangadón a fővárosiak sikerét várjuk…
Már csak két forduló van hátra a La Ligából, és a kiesés kérdése még nyitott. A Levante kizúzott, de a másik két helyre még sokan “pályáznak”. A történetben egyelőre főszereplő mind a Getafe, mind pedig a Gijon. Egyaránt 35-35 pontos a két társulat…
A madridi kiscsapattal nem is volt különösebb gond január közepéig, a középmezőnyben állomásozott, ám utána elképesztő válságba került. Az Espanyol január 17-ei legyőzése után 13 bajnokin mindössze két egységet szereztek Sarabiáék. A Villarreal elleni fiaskót követően Fran Escribat menesztették, érkezett Esnaider, aki az első mérkőzésén ugyan kikapott a Realtól (1-5), de utána három fellépésen 7 pontot termelt csapatával. A korábban gyengélkedő támadósor is magára talált, mind a három utolsó találkozón 2-2-2 gólt szereztek Scepovicék. Otthon 6-6-6-os a mérlegük, viszont január közepe óta nem nyertek a Coliseum Alfonso Pérezben. A keretben Lago és Alvaro Pereira, azaz két bekk sérült, de őket azért lehet pótolni.
A Sporting az egész évet a kiesőzónában töltötte, március közepétől viszont valamelyest összekapták magukat a csíkosak. Otthon nyertek is három mérkőzést, és idegenben is csipegetik a pontokat. Vendégségben 3-4-11 a mérlegük, a túrákon rúgott 11 góljuk viszont a legkevesebb a mezőnyben. Fernandez Antuna Abelardo vezetőedző nincs könnyű helyzetben, hiszen az utolsó fordulóban a Villarreal látogat a Sportinghoz – a sárgák kétségtelenül erősebbek, viszont nem kizárt, hogy Soldadóék kevésbé lesznek motiváltak ellenfelüknél… A keretben Espinoza (bekk) biztosan hiányzik majd, Ndi a középpályára azonban visszatérhet. Vranjes, a rutinos védő letöltötte eltiltását, így vele is számolhat a szakmai stáb.
Kiélezett csatára van kilátás, az iksz egyik félnek sem jó. A hazai pálya mindenképpen a Getafe mellett, no és olybá tűnik, Esnaider valóban felrázta a kékeket. A tippünket e két tényezőre alapozzuk. Az az érzésünk, hogy ma a házigazda tesz egy nagy lépést a bennmaradás felé! Tippünk így: 1-es!

Utrecht-AZ Alkmaar +3.5!

A két élcsapat már biztos tagja a play offnak – felszabadult játékot, és ennek megfelelően gólokat várunk a kilencven perctől.
Az Utrecht 53 egységgel és +11-es gólkülönbséggel az 5. a bajnokságban, hazai környezetben 9-4-3-as (29-21) mérleget produkálva. A formájukra sem lehetett panasz, a képet a De Graafschap elleni hazai vereség rontja el. A társulat felvállalta a nyílt játékot, az over/under mérlege 19/14. A piros-fehérek keretéből két bekk és az elsőszámú kapus hiányzik majd sérülés miatt.
Az alkmaariak az őszt elrontották, de tavasszal alaposan összekapták magukat. Janssenék december 19-e óta mindössze háromszor kaptak ki (PSV, Ajax, Heerenveen), és ezeken kívül csak egyszer remiztek (Twente), a többi összecsapást megnyerték. Nem is csoda, hogy felkapaszkodtak a 4. helyre. Most 56 pontjuk van, ha nem kapnak ki két góllal, úgy megőrzik pozíciójukat. Előre már nem tudnak nézegetni, a Feyenoord ugyanis 60-nál jár. A támadófoci jellemzi a piros-fehéreket, over/under statisztikájuk 23/10. A keret komplett lesz, John van den Brom a legerősebb kezdőcsapattal állhat ki Utrechtben.
Ősszel az AFAS-stadionban 2-2 lett a végeredmény, tavaly Utrechtben 6-2-re nyert a házigazda. Ma is a találatokban látunk fantáziát, nem lepődnénk meg, ha legalább négy összejönne…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik