Hírek

Megvannak a Hertha nyári kiszemeltjei

Német lapértesülés szerint egy robusztus szűrővel és egy szélvészgyors támadóval erősítené meg a keretét Dárdai Pál együttese.

A bajnokság hajrájára kipukkadni látszik a Bundesliga idei meglepetéscsapata, a Hertha BSC, a berliniek ugyanis hat mérkőzés óta nyeretlenek a német pontvadászatban, a pár hete még magabiztosan birtokolt harmadik, Bajnokok Ligája-csoportkört érő helyük pedig mára már elérhetetlen távolságba került a csapattól. A nemzetközi kupaindulás viszont ennek ellenére is biztosítva van a Herthánál, hiszen vagy a BL-selejtezőjében, vagy az Európa Ligában indulhatnak majd jövőre a kék-fehérek, a vezetőség pedig tisztában van vele, hogy ez előnyt jelent majd az átigazolási szezonban.

A Kicker úgy tudja, Dárdai Pál elsősorban a csapat keménységét és magasságát szeretné növelni, erre a célra pedig a Hannover 196 centis középpályása, Salif Sané lenne a jelöltje, akivel Michael Preetz sportmenedzser társaságában már találkozott is Berlinben. A 25 éves szenegáli játékos eredeti posztja védekező középpályás, de a lap kiemeli, hogy szükség esetén középhátvédként is remekül helyt tud állni, nagy segítség lenne tehát a fővárosiak számára. Az átigazolást azonban nehezítheti, hogy Sanénak 2018-ig érvényes a szerződése jelenlegi csapatánál, kivásárlási ár pedig nem szerepel a kontraktusában.

A magyar edző a hírek szerint csapata játékát is szeretné felgyorsítani, amiben nagy segítségére lehetne a 22 éves norvég támadó, Veton Berisha. Az északi csatár jelenleg a másodosztályú Greuther Fürth játékosa, az idei szezonban eddig 31 meccsen hat gólt és négy gólpasszt jegyzett, de Dárdaiék szerint a szintén több poszton is bevethető játékos még messze nem érte el a benne rejlő potenciált.

Olvasói sztorik