Hírek

Angol bajnoki, magyar kupa!

Az angol és a magyar bajnok meccseire fogadunk!

Leicester-Everton X2! Mindkét fél betalál: IGEN! +2.5!

A bajnok hétfő óta ünnepel, nem feltétlenül tudnak Vardyék száz százalékig rákoncentrálni a mai ütközetre…
A Leicester csodát tett, megnyerte a Premier League-t! A rókák 36 fellépésen 77 egységig jutottak, a King Power Stadium-ban erős, 11-6-1-es mérleget hoztak össze (csak az Arsenal nyert náluk). A formájuk elképesztő, február közepe óta nem kaptak ki, hazai környezetben január 2-a óta minden fellépésükön betaláltak. Hétfőn este a Tottenham Chelsea elleni pontvesztésével eldőlt, hogy a kék-fehéreké lett az aranyérem – ettől kezdve hosszas ünneplésbe kezdtek Ranieri mester fiai. Jó eséllyel ma ez meglátszódik majd a pályán, és több forrás szerint néhány peremember is bizalmat kap az utolsó hazai fellépésükön. Ami tuti: Drinkwater eltiltott lesz.
Az Everton gyenge szezont futott, csak a középmezőnyben foglalnak helyet a liverpooliak. Mindössze a 11. helyen tanyáznak 44 egységgel, idegenbeli 5-9-3-as mérlegük viszont nem olyan gyenge. A gólokkal nem fukarkodtak Roberto Martinez fiai, gólkülönbségük 55-49. Lukakuék elől rendesen termelik a találatokat, viszont a hátsó alakzat nem állt össze az idei szezonban. Stonesék elképesztő mennyiségű “ki nem kényszerített hibát” hoztak össze – ilyen védekezéssel nem is lehetett komolyabb eredményt elérni. A Liverpool elleni kiütéses vereséget követően a drukkerek egy része a menedzser fejét követelte, azóta a Bournemouth ellen ugyan nyertek Barkley-ék – nagy kérdés, hogy egy jó hajrával menthető-e a szakmai stáb. Sérülések miatt nem lehet ott a mai találkozón Coleman és Browning, eltiltott Funes Mori.
A Leicester ünnepelt a héten, jó eséllyel tartalékosan lépnek pályára a rókák. Az Everton menti a szezonját, így akár meg is lepheti a bajnokot. Gólokat várunk, no és azt gondoljuk, hogy nem maradnak pont nélkül Lennonék!

Újpest-Ferencváros 2!

A Fradi duplázhat az idén: a bajnoki cím után a kupát is megnyerhetik a zöld-fehérek a szezon végére összezuhanó lilák ellen.
A döntőt “semleges” helyszínen, a Groupama Arénában rendezik.
AZ Újpest amit felépített ősszel, azt sikeresen lerombolta tavasszal. A bajnokságban a 6. helyen zártak, február elejétől csak kétszer nyertek, rengeteget ikszeltek, a kiesőjelöltekkel pedig nem bírtak. Ahogy teltek a hetek, úgy vált egyre nyilvánvalóbbá, hogy a lilák már nem tudnak megújhodni, Vignjevics hiába próbált belenyúlni a kezdőcsapatba, már nem segített semmi. A kupában szerencséjük volt Baloghéknak, hiszen elkerültek minden nagyágyút, élvonalbeli csapattal csak egyszer találkoztak, a kieső Békéscsabával. Sok a bizonytalanság a IV. kerületieknél, nem lehet tudni, hogy marad-e a szakvezető, és bizony néhány kulcsjátékos távozásával kapcsolatban is megjelentek pletykák.
A Fradi eddig hozta a kötelezőt, már áprilisban letutizta a bajnoki címet – igaz, ilyen kerettel és háttérrel ciki lett volna nem első helyen zárni. Az ősszel látványosan és eredményesen futballoztak Bödéék, tavasszal jobbára “csak” eredményesen, különösen a Groupamában. 13-3-1-es hazai statisztikája önmagáért beszél, ehhez pedig 41-14-es gólkülönbség társult. Apró szépséghiba, hogy az egyetlen vereséget épp az ősi riválissal szemben szenvedték el Geráék (Újpest 0-1). A keret erős, és a kupát kiemelten kezelik a IX. kerületben. A sorozatban egyébként már kétszer is kikaptak Nagyék, a Csákvár és a Vidi tréfálta meg Vargáékat, de mindkétszer összejött a továbbjutás. Az elődöntőben a Loki ellen a 0-0-ás odavágó után magabiztosan nyertek Lamahék (3-0).
A derbinek mindig különleges hangulata van, ott tényleg a pillanatnyi forma dönthet. Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Ferencvárosnál rendezettek a viszonyok, a liláknál viszont rendeget a kérdőjel. Noha az idén még nem nyert az FTC az Újpest ellen a Groupamában (0-1, 2-2), ma szerintünk megtörik az átok, és Radóék a rendes játékidőben győznek. Tippünk így: 2-es!

Olvasói sztorik