Hírek

Gólok és hendi!

Ma Hollandia és Ausztria a végállomás...

Emmen-Almere +2.5!

Az első mérkőzésen a “sajtosok” beleszaladtak a késbe, ma nincs más választásuk, mint támadni!
a holland másodosztályban véget ért az alapszakasz, most már a play off első körös küzdelmeit rendezik. Az első ütközetben a zseniális formát mutató Almere 4-1-re lemészárolta az Emment. Ezt a hátrányt kellene ledolgozniuk a piros-fehéreknek…
Az Emmen a 7. helyen zárt, mérlege otthon 10-1-7 volt, a pontvadászatot pocsék formában, három vereséggel zárta. A társulatnál edzőváltás történt februárban, de Dansoék képtelenek voltak a kiegyensúlyozott teljesítményre az új tréner érkeztével is. A védelem nem lett stabilabb, 36 mérkőzésen 58-57-es gólkülönbséget produkáltak az emmeniek. Egy védő huzamosabb ideje sérült, de azért ez sem indokolja a hátsó alakzat botrányos teljesítményét.
AZ Almere az ősszel az alsóház tagja volt, de a társaság valósággal feltámadt tavaszra. Sorra nyerték a meccseiket Kipék, amelynek meg is lett az eredménye: felkúsztak a 8. pozícióba, idegenbeli mutatójukat pedig 7-4-7-esre kozmetikázták. A támadójáték pazar volt, viszont a bekksor azért olykor csődöt mondott, így fordulhatott elő, hogy a gólkülönbség 36 fellépés után 68-66-ot mutatott…
Ebben a felállásban néhány hónapja 6-5-re nyert az Almere… Az emmeniek a hétfői kiadós vereség után nem nagyon tehetnek mást, mint nekirontanak a vendégeiknek. Ebből pedig látványos, gólgazdag kilencven perc kerekedhet. Tippünk így: +2,5!

LASK Linz-Austria Lustenau 1! (0-1) 1!

A feljutásról dönthet a ma esti találkozó: a linziek győzelmi kényszerben lépnek pályára, de szerintünk elbírják a nyomást!
A LASK a St. Pöltennel vív különversenyt az osztrák második vonalban. A fekete-fehérek – csakúgy, mint legfőbb riválisuk – 65 egységig jutottak, hazai mérlegük 13-1-2 (28-10). A firmájuk kiegyensúlyozott, sőt, a téli botladozás már a múlté, Oliver Glasner legénysége március eleje óta veretlen, és ebben a periódusban csak egyszer remizett, az összes többi mérkőzését behúzta. A keretben vannak hiányzók, egy fontos védekező középpályás eltiltott lesz, egy balbekk, egy bal- és egy jobbszélső sérüléssel bajlódik – igaz, ők nem alapemberek. Marad a 4-2-3-1-es felállás, a csúcsék a 13 találatot számláló Gartler lesz, aki remek formának örvend.
A Lustenau a középmezőny tagja, az 5. 46 ponttal, extra motivációja már nincs nagyon az alakulatnak. Ez mondjuk meg is látszik a közelmúlt eredménysorán: a legutóbbi négy fellépésén nyeretlen maradt, igaz, csak egyszer kapott ki. Vendégként 6-3-6-os sora nem tűnik rossznak, de mintha elfogyott volna Lassaad Chabbi együttesének a lendülete. A keretben egy bekk eltiltott, egy gólerős támadó kihagyta a legutóbbi bajnokit, szerepeltetése kérdéses.
A St. Pölten két órával korábban lép pályára a Linznél, így a hazaiak már tudják, hogy mit játszott a nagy rivális. Azt gondoljuk, hogy a fekete-fehérek motiváltan futballoznak majd, és otthon tartják a pontokat a zöldek ellen. 2-0 körüli eredményt várunk, jöhet tehát a H és a hendis H is!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik