Hírek

El és norvég kupa!

Sevilla-Sahtar Donyeck 1-es és +1.5!

Döntőbe várjuk a hispán együttest! Győzhetnek a déliek, és két góllal legalább számolunk!
Az első találkozó Lvivben 2-2-es döntetlennel zárult.
Az elmúlt két EL-kiírás győztese ismét a döntő kapujába érkezett. A fehér-pirosak az őszt még a BL-ben töltötték, tavasszal viszont jött a számukra hazai pályának számító második számú európai kupasorozat. A Moldét, a Baselt és a Bilbaot ejtették ki Iborráék – a baszkok ellen büntetőkkel sikerült a továbbjutás.
Unai Emery alakulata továbbra is nagyon kétarcú: a Ramon Sanchez Pizjuanban félelmetes a mérlege minden szinten, viszont idegenben… Nos, a La Liga mezőnyében Gameiróék az egyetlenek, akik nem tudtak nyerni vendégségben. Sőt, mostanság megint vereségek csúsztak be a pontvadászatban, így lecsúsztak a 7. helyre. A formájuk azért nem ideális, az utolsó hét bajnokijuk közül csak egyet nyertek meg. A hétvégén az Espanyolnál vizitáltak, de a túra megint kudarccal zárult.
Az első mérkőzésen Lvivben jól futballoztak Ramiék, meglepték egy gyors góllal az ukránokat. Később azért előjött a “vendégfóbiájuk”, kaptak két találatot, de a hajrában sikerült egalizálniuk. A 2-2 idegenben kiváló eredménynek számít.
A keretben Reyes és Trémoulinas sérült.
A donyeckiek a hétvégén fontos rangadót nyertek, az ősi rivális Kijevet verték 3-0-ra. Lucescu mester csapatának így megmaradt az esélye a bajnoki címre – igaz, már nem a saját kezükben van a sorsuk… Az EL-ben eddig nagyon magabiztosan menetelnek a narancssárgák, a BL-búcsút követően a Schalkét, az Anderlechtet és a Bragát is könnyedén kiejtették – megőrizve veretlenségüket a sorozatban. A donyeckiek támadójátéka igencsak attraktív, a légiósok kreatívak, és bizony Taisonék könyörtelenül kihasználják az ellenfelek védelmeinek megingásait. Idegenben is bizonyítottak már Kovalenkóék, hiszen nyerni tudtak Gelsenkirchenben, Brüsszelben és Bragában is.
A keretben Fred eltiltott, Azevedo pedig sérült.
A Sevilla otthon brutális, bárkit el tud kapni félelmetes stadionjában. A donyeckieknek gólt kell lőniük a továbbjutáshoz, ez pedig megint csak az andalúzok malmára hajthatja a vizet.
Azt gondoljuk, hogy a Sevilla ismét finalista lesz. Várunk sok hazai szögletet, gólokat, és összességében hazai sikert. Tippünk így 1-es és +1.5!

Fredrikstad-Sarpsborg 2!

A kupában sem támad fel a házigazda, az első ligás együttes rendes játékidőben vívja ki a továbbjutást!
Finoman fogalmazva is gyengén kezdte a szezont a házigazda. A másodosztályú együttes öt bajnokin egyetlen pontot gyűjtve az utolsó helyen áll, formája tragikus, a kupában eddig úgy élt át két kört, hogy bizony nem nyújtott meggyőző teljesítményt a piros-fehér alakulat. Otthon eddig mind a három tétmeccsét elveszítette, köszönhetően szellős védekezésének. Muszáj lesz összekapnia magát Jan Halvor Halvorsen együttesének, mert ha így folytatja, nagyon gyötrelmes évad vár az egykor szebb napokat megélt társulatra.
A Sarpsborg tavaly a középmezőnyben zárt az első ligában, és ezúttal is ott tanyáznak a kékek. Viszont kiemelendő, hogy a gyengébb rajtot parádés folyatás követte. Az első öt bajnokin nem tudott nyerni a brigád, sőt, az első góljára is több mint 400 percet kellett várni. Utána viszont megtáltosodtak Tokstadék, és sorozatban szereztek kilenc pontot a bajnokságban. A kupát is kellő komolysággal veszi a Sarpsborg, eddig mindkét alacsonyabb osztályú ellenfelét magabiztosan, nullra verte.
A két gárda egymás elleni mérlege erőteljes Sarpsborg-fölényt mutat. Ma is az első osztályú csapat sikerét várjuk, a gödörben lévő Fredrikstad alig ha ma táltosodik meg. Tippünk így: 2-es!

Olvasói sztorik