Hírek

A Haladás edzőjének hősies segítsége

Egy motoroson segített Jakab Csaba kapusedző és Vörös Csaba technikai vezető.

A vaol.hu beszámolója szerint a szombat délutáni Szombathelyi Swietelsky -Haladás – FTC bajnoki előtt a vasiak kapusedzője, Jakab Csaba és technikai vezetője, Vörös Csaba a 84-es úton egy balesetet szenvedett motoroson segített.

– A meccsre Vörös Csabával külön utaztunk, Gaál Bálint kocsiját vittük Sopronban, ezért korábban elindultunk a bükfürdői hotelból, így nem a csapatbuszon, hanem jóval előtte haladtunk – tudtuk meg Jakab Csabától.

– A 84-es úton Újkéren jártunk, amikor egy motoros meglehetősen veszélyes manőverrel megelőzött bennünket. A faluból kiérve kanyargós és nem is túl jó minőségű az út, de egy darabig láttuk előttünk a motorost, majd az egyik kanyarban egyszerűen nyoma veszett. Sejtettük, hogy baj történt, és nem is tévedtünk. A fiatalember ugyanis kirepült az útról, nem tudta bevenni az egyik kanyart és bal oldalt, a szemközti árok mellett landolt. Szerencsére nem az árokba, hanem mellé, a fűbe esett. Azonnal megálltunk, odarohantunk, gyorsan kivettem a kulcsot, leállítottam a járó motort. Megkérdeztem, hogy minden rendben van-e, fáj-e valamije. Szerencsére semmilyen külső sérülést nem láttam rajta, viszont eléggé sokkos állapotban volt. Jómagam is motorozok, valószínűleg még nem melegedtek be eléggé a gumijai, ezért történt a baleset. Közben szemből is megállt a forgalom, odajött egy hölgy, ő hívta a mentőket. Amikor megbizonyosodtunk róla, hogy hamarosan érkezik a segítség, továbbindultunk a mérkőzésre. Utólag megtudtuk, hogy a fiatalembernek az ijedtségen kívül szerencsére nem történt komoly baja.