Hírek

Simeonét eltiltották a kispadtól

Az MTI információi szerint a Spanyol Labdarúgó Szövetség nem fogadta el az Atlético Madrid fellebbezését, így Diego Simeonét, az együttes argentin vezetőedzőjét három mérkőzésre, azaz a bajnokság végéig eltiltotta.

A dél-amerikai szakembert szombaton, a Málaga ellen 1-0-ra megnyert bajnok találkozó szünetében kiállította a játékvezető. Az eset előzménye, hogy valaki a tréner közeléből egy labdát dobott a pályára, miközben a vendégcsapat éppen kontratámadást vezetett. A szövetség fegyelmi bizottsága a felvételek alapján nem tudta azonosítani, ki dobta be a labdát, mindössze annyi derült ki, hogy az Atlético kispadjáról érkezett. A szabályok értelmében ilyen esetben a vezetőedzőé a felelősség. Simeone a három mérkőzésre szóló eltiltás mellett 3005 eurós (937 590 forint) pénzbüntetést is kapott.

Az Atlético Madrid három fordulóval a vége előtt a címvédő és listavezető FC Barcelonáéval azonos pontszámmal áll a második helyen a Primera Divisiónban, a Bajnokok Ligája elődöntőjében pedig a Bayern Münchennel találkozik.

Simeone a Rayo Vallecano, Levante, illetve a Celta Vigo elleni mérkőzéseken nem ülhet majd a kispadon.

https://www.youtube.com/watch?v=nWz8Zq0aQ-4