Hírek

EL és svéd bajnoki!

Ma nem fukarkodnak majd a csapatok a gólokkal...

Helsingborgs-AIK Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

Öt mérkőzés elteltével egyik alakulat sem lehet büszke eddigi produktumára. A védelmek eddig betliztek – ma is bennük bízunk…
A Helsingborgs a 11. helyről várhatja a folytatást. A piros-kékek 7 egységig jutottak eddig (2-1-2), odahaza egy sikert és egy vereséget könyvelhettek el. Henrik Larsson alakulata felfelé ívelő formát mutat, ugyanis egy iksz után kétszer égtek, majd erre jöttek a győzelmek. Legutóbb Kalmarban nyertek fordulatos ütközetben (2-3). Minden találkozójukon rúgtak és kaptak gólt. A keret nem lesz teljes, minden csapatrészből hiányzik egy-egy játékos, kapustól a csatárig.
Az AIK tavaly sokáig harcban állt a bajnoki címért, de a hajrát elrontották a fővárosiak, így be kellett érniük a bronzéremmel. A sárga-feketék jelenleg 8 ponttal a 9. helyen tanyáznak, idegenben az Ostersundnál nyertek, a Norrköpingnél nagyon kikaptak. A formájukra nehéz jelzőt találni, mert a nagy verést az Elfsborg hazai elpáholása követte. Csak az újonc nem vette be a gárda kapuját (Ostersund (0-2), azon kívül egyszer legalább kapituláltak, de mindig lőttek is gólt. Andreas Alm vezetőedzőnek elsősorban a középpálya összeállítása okoz majd gondot, ott vannak hiányzói.
Mindkét alakulat támadásban erős, és ezt ma is bebizonyítják majd az alakulatok. Mindkét fél betalál majd, és összejöhet még több gól is!

Sahtar Donyeck-Sevilla Mindkét fél betalál: IGEN!

Bár a címvédő idegenben annyira nem meggyőző, ma adhat és kaphat is Lvivben!
A Sahtar a bajnokságban csak a 2. helyen áll, úgy tűnik, az idén nem tudja megelőzni a nagy rivális kijevieket. a narancssárgák mostanában több ikszet is játszottak a pontvadászatban – ennek is tudható be, hogy jelentősnek nevezhető hátrányba kerültek a Dynamóval szemben. A Lucescu-legénység a nemzetközi porondon vigasztalódhat: a BL-nek ugyan búcsút kellett inteniük, de a 3. hely azt jelentette, hogy a második számú sorozatban folytathatták a szereplést. Itt aztán nagy menetelésbe kezdtek Taisonék: a Schalke-Anderlecht-Braga triót úgy ejtették ki, hogy megőrizték közben veretlenségüket! A keretben Fred eltiltott, Azevedo sérült.
Unai Emery együttese két éve birtokolja az EL-serleget – ezúttal sem akarják kiadni a kezükből a trófeát Reyeszék. A hispán alakulat a La Ligában csak a 7. pozíciót foglalja el, nagyot kell küzdeniük a fehér-pirosaknak, hogy letutizzák a nemzetközi porondon való részvételt. A gárda elképesztően kétarcú: idegenben képtelenek nyerni (0-9-8), a Ramon Sanchez Pizjuanban viszont nem ismer kegyelmet (14-1-3). Gameiróék formája kissé szeszélyes, futottak egy ötmeccses nyeretlen szériát, viszont vasárnap a városi derbin elverték a Betist. A BL-ből való búcsúzás után a Moldét, a Baselt és a Bilbaót ejtették ki Krohn Dehliék – a baszkokon csak büntetőkkel sikerült túljutniuk. A gárdában Rami, Reyes, Vitolo és Trémoulinas sérült.
Élvezetes kilencven percre van kilátás, ugyanis mindkét alakulatnak a támadószekciója az erősebb. Gólváltást várunk, és döntetlen-közeli eredményt…