Hírek

Dárdai további hat pontot vár a csapatától

A magyar edző a nemzetközi szereplés előnyeiről és hátrányairól is beszélt.

Ha minden jól alakul, a Hertha BSC a következő szezonban kettős terhelésnek lesz kitéve, hiszen az együttes megmutathatja magát az európai kupaporondon is. A bz-berlin.de készített interjút a magyar edzővel, aki elmondta ennek a lehetőségnek az előnyeit és a hátrányait is.

– Ez a kettős terhelés nem egyszerű dolog, meg kell tanulni kezelni. Ilyenkor rengeteg probléma jön elő egy csapatnál, főleg, amikor sok a sérült játékos. A játékosok hamarabb lesznek fáradtak, ami miatt nem tudnak a legmagasabb szinten teljesíteni, rotációra pedig nincs akkora lehetőség – nyilatkozta a magyarok ex-szövetségi kapitánya, aki nem lehet elégedett csapata áprilisi szereplésével, hiszen a Német Kupa elődöntőjében búcsúztak a Dortmund ellen, a bajnokságban pedig egy döntetlen és három vereség a mérleg.

– Akár a Bajnokok Ligájában, akár az Európa-ligában indulunk, az összes játékosomnak csak az előnyére válhat a nemzetközi kupaszereplés. Ezeken a találkozókon a fiatalok rengeteg tapasztalatot gyűjthetnek, és sokat fejlődhetnek – zárta nyilatkozatát Dárdai Pál.

A Hertha a hétvégén a Leverkusen csapatához látogat, utána pedig a Mainz és a Darmstadt csapata kerül útjukba, és egyetlen pont már biztos kupaindulást jelentene.

– Még egyszer ki kell adnunk magunkból mindent így a szezon vége felé, minimum hat pontot akarunk szerezni a hátralévő mérkőzéseinken, és akkor elérjük a nagy célunkat. Ha a csapat ugyanúgy játszik hétvégén a Leverkusen ellen, mint legutóbb a Bayern ellen, akkor sok minden benne lehet a meccsben. Viszont ha kikapunk, akkor sincs probléma, hiszen még akkor is megmarad a lehetőségünk hat pontot szerezni a maradék két mérkőzésen – mondta el várakozásait a Hertha vezetőedzőjea Tagesspielnek.

Olvasói sztorik