Hírek

BL és bajnoki!

Jönkoping-Falkenbergs +2,5!

Az újonc rendesen bekezdett, ma viszont a hazai siker helyett inkább a gólokra megyünk rá.
Nagyot változott a világ: a Jönköping tavaly még a második vonalban küzdött, ma már az első osztály tagja, és ráadásul második a pontvadászatban. A brigád 5 mérkőzést követően 10 egységet számlál, otthon megnyerte mindkét ütközetét: előbb a Malmőt fektette két vállra, majd a Geflét is pont nélkül zavarta haza. A zöldek legutóbb a Hammarbynál vendégeskedtek, és kis híján nyertek: Jimmy Thelin legénysége megszerezte a vezetést, amelyet a hazaiak a 95. percben egy öngóllal egalizáltak. A forma tehát nem rossz, a keretben az elsőszámú kapus sérült, rajta kívül egy középpályás nem bevethető.
A Falkenbergs tavaly osztályozón úszta meg a bennmaradást, az idén azért ennél nyugalmasabb szezont terveznek. A rajtot megint elrontották a lilák, négy vereség után viszont megverték a címvédő Norrköpinget. Idegenben a Djurgarden és a Helsingborg is rendesen megszórta, e két fellépésen összesen nyolcszor zörrent meg a hálójuk. Az 5 ütközetből 4-szer jött az over opció. Egy bekk eltiltott lesz, egy center sérült.
A Jönköping lendületben van, de félő, hogy előbb-utóbb kipukkadnak a zöld-feketék. A találatokban lehet fantázia, három simán jöhet a kilencven perc során. Tippünk így: +2,5!

Atletico Madrid-Bayern München 1x!

A matracosoknál aligha akad szervezettebb együttes, ma a bajorokkal is kibabrálhatnak Kokéék…
Az Atletico Madrid a bajnokságban és a BL-ben is izgalmas hetekre számíthat. A La Ligában őrzik második helyüket, az elitligában pedig a Barca kiejtésével sikerült eljutniuk az elődöntőbe. A matracosok formája zseniális, a közelmúlt eredménysorában pusztán egy gijoni vereség rontja a képet. Gabiék szervezetten futballoznak, a védelmük elképesztően jól zár – elvétve kapnak csak gólt. A Vicente Calderon igazi mészárszéknek számít, fanatikus közönségük előtt bárkit le tudnak győzni Simeone mester fiai. A keretben Godin és Tiago sérült.
A bajorok menetelnek az újabb bajnoki cím felé, a piros-fehérek tekintélyes előnnyel előzik meg a Dortmundot – szinte kizárt, hogy ezt a sanszot elszúrnák Guardiola mester fiai. A társaság a BL-csoportkört könnyedén vette, majd a Juvéval emlékezetes párosmeccsen jutott tovább. A Benfica igyekezett megnehezíteni Alabáék dolgát, de összességében a német együttes magabiztosan jutott az elődöntőbe. Idegenben sem megy rosszul Müllerékek, bár nagy kérdés, hogy mire mennek a zártan és szervezetten védekező Atleti ellen… Boateng, Benatia, Robben és Badstuber sérült, Coman szerepeltetése kérdéses.
A madridiak otthon bárkire veszélyesek, és szerintünk a Bayern életét is megkeserítik. Az odavágón nem kapnak ki Griezmannék, tippünk így 1x!

Olvasói sztorik