Hírek

Germán támadás!

Ma két német meccsel próbálkozunk!

SC Freiburg – MSV Duisburg Az 1. csapat nyer és a mérkőzésen több mint 2,5 gól születik

A piros-feketék ma újabb hatalmas lépést tehetnek a feljutás felé – nem is hibáznak!
A Freiburg tavaly intett búcsút az élvonalnak, célként pedig az azonnali visszajutást fogalmazták meg a klubnál. Christian Streich maradt a vezetőedző, és a rutinos trénerrel való hosszabbítás jó döntésnek bizonyult. A piros-feketék 63 ponttal vezetik a bajnokságot, hazai környezetben félelmetesek (11-2-2), gólkülönbségük a Schwarzwald-Stadionban 42-20! Az együttes nyolcmeccses győzelmi sorozatban volt, ez hétfőn este megszakadt, a Braunschweig vendégeként azonban összejött a pontmentés (2-2). A keretben a védelemben vannak hiányzók, a jobb bekk poszton egyelőre kérdéses, hogy ki lesz bevethető.
A Duisburg 25 ponttal a sereghajtó, noha nagy hajrába kezdett, félő, hogy későn kaptak észbe a kék-fehérek. A pocsék helyezésük elsősorban gyatra őszi teljesítményüknek tudható be, november végéig csak egy meccset nyertek meg zebrák. November elején Ilia Gruevült le a kispadra, és ha nem is jöttek nyomban az eredmények, az elmúlt másfél hónapban legalább azt sikerült elérniük Brökeréknek, hogy megmaradt a remény. Idegenben eddig borzalmasak voltak Obinnáék, mérlegük 1-5-9 (13-27), azonban az egyetlen sikert épp legutóbbi túrájukon érték el az élcsapatnak számító Nürnberg vendégeként. És, a frankok felett aratott diadalt újabb három pont begyűjtése követte, a múlt hétvégén kiesési rangadón verték a “kismünchent” (2-1). A szakvezetés egy jobb bekkre, két középpályásra és egy jobbszélsőre nem számíthat sérülés miatt.
A Freiburg erősebb ellenfelénél, és otthon alig ha hibáznak a piros-feketék. Petersenék támadójátéka – különösen hazai pályán – lenyűgöző, ma úgy nyernek Grifóék, hogy esik legalább három gól!

Hamburg SV-Werder Bremen Mindkét fél betalál: IGEN! x2!

Kiesési rangadót rendezek ma a Volksparkstadionban: jöhet a gólváltás, és szerintünk nem kapnak ki a Muzsikusok!
A HSV az elmúlt két kiírásban a tűzzel játszott: mindkétszer pótvizsgára kényszerült, igaz, mindkétszer megoldotta a feladatot a piros-fehér-kék legénység. Most, négy játéknappal a vége előtt 34 egységgel a 12. helyen állnak, de mai riválisuk, amely osztályozós helyen áll, csak három egységgel marad el tőle. Nyugalomra tehát semmi ok.
Bruno Labbadia alakulata otthon nem meggyőző, és akkor még finoman fogalmaztunk. Mérlegük 4-4-7, ennél már csak formájuk gyengébb. Az utolsó öt Bundesliga mérkőzésük közül négyet elveszítettek, csak Hannoverben tudtak győzni. Vasárnap Dortmundban papírforma vereséget szenvedtek Holtbyék, de nagyobb baj, hogy újabb kulcsjátékosok este ki a gárdából. Nem lehet ott a mai találkozón a kiállított Adler kapus, sérült Götz, Ekdal, Porath, Müller, Drmic, Lasogga és Olic sérült.
A brémaiak kedden elvéreztek a kupa elődöntőjében, de valljuk be őszintén, nem volt sok esélyük a rekordbajnok ellen az Allianz Arénában (Bayern 2-0). A zöld-fehérek így most már csak a Bundesligára koncentrálhatnak, ami azért rájuk is fér, mert – mint feljebb említettük – igencsak meleg a pite Pizzaroék számára. A gárda 31 pontos, mögöttük a már kieső Frankfurt 27-nél jár, de egy sikerrel előzhetnek is Viktor Skripnik fiai. Vendégségben nem vészesen rosszak (5-2-8), a formájuk pedig elég szeszélyes: az Augsburgtól kikaptak a Weser-stadionban, majd ugyanott szombaton elverték a Wolfsburgot… Ami viszont állandóságot jelent a Werdernél, az a góláátlag. Az over/under mérlegük 21-9, és vendégségben is rendre betalálnak. A keret nem lesz teljes, Zander, Bargfrede, Fritz Jóhannsson sérült.
Mindkét alakulat számára létfontosságú a pontszerzés, éppen ebből adódóan nem valószínű, hogy óvatoskodnak majd a felek. Gólváltást várunk, és összességében nem számolunk azzal, hogy kikapnak a brémaiak!

Olvasói sztorik