Hírek

Magyar hazai sikerek

Ma a mennyeiből választottunk két mérkőzést!

DVTK-Honvéd 1!

Lendületben van az Egervári-legénység, a fővárosiak pedig gödörben. Nem változnak a tendenciák – hazai sikert várunk!
A diósgyőriek teljesítménye messze elmaradt a várakozástól, Bekő Balázzsal jószerivel a kiesés ellen küzdöttek a miskolciak. Az edzőváltás jót tett a borsodiaknak, no és Elek hazacsábítása is, és tavasszal már azért egy egészen más piros-fehér együttest láthatnak a drukkerek. A gárda 38 pontjával a 8. helyre kapaszkodott fel, hazai pályán erős, mérlege 8-3-3. A formája is rendben van, február vége óta mindössze egyszer kapott ki, szombaton idegenben verte magabiztosan a Vasast. A keretből hiányzik majd Tamás Márk, akit kiállítottak a Vasas ellen, illetve Elek is megsérült az angyalföldi találkozón.
A Kispest a 9. helyen tanyázik, kiesni már nem tudnak a piros-feketék, de sokat javítani sem tudnak pozíciójukon Baráthék. Főleg úgy nem, ha marad a jelenlegi tragikus formájuk. Rossi mester alakulata három vereséget szenvedett el zsinórban, legutóbb a Haladás vitte el a pontokat a Bozsik-stadionból. Kamberék 3-3-9-es idegenbeli mutatója sem túlságosan félelmetes, nehéz elképzelni, hogy Borsodban jönne majd el a feltámadás. Botka eltiltott lesz.
Február közepén a DVTK legyőzte otthon a Honvédot, és ma is a hazaiakat érezzük esélyesebbnek. A vendéglátók ezúttal sem kegyelmeznek, nyernek, és igyekeznek beelőzni a Paksot! Tippünk: 1-es!

Újpest-Paks 1!

Egyik együttes sincs jó formában, de a hazaiak azért összekapják magukat a bajnokság hajrájára…
Vignjevics mester együttese az elmúlt hetek gyengélkedésének hatására lecsúszott a 6. helyre – más kérdés, hogy a nemzetközi szerepléstől eltiltották a lilákat, így hiába a jó szereplés, a nyáron a IV. kerületiek nélkül indul útjára az EL-selejtező.
Jelenleg 44 pontjuk van Mohléknak, hazai mérlegük pedig 6-8-1 – elképesztő sokat remiztek. A formájuk gyenge, az utolsó 5 bajnokijuk közül csak egyet nyertek meg, háromszor kikaptak, viszont közben bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe, ahol az ősi rivális Ferencváros vár majd Baloghékra. A lilák sokkal jobban is állhatnának, ha csak a kiesőjelöltekkel szemben eredményesebben futballoztak volna. Kikaptak a Vasastól és a Békéscsabától, a Felcsút ellen otthon ikszeltek. Szombaton Debrecenben egy potya-ízű góllal maradtak alul, holott megvoltak Kabátéknak is a lehetőségeik.
A Paks 39 ponttal a 7., a tolnaiaknak pedig már hátrafelé kell tekintgetniük, ugyanis a DVTK és a Honvéd is lőtávolon belül került hozzájuk. A zöld-fehérek tavasszal nagyon szeszélyesek, még nem játszottak döntetlent, három siker mellett nyolcszor kikaptak, zsinórban négyszer legutóbb. Idegenben egyébként is haloványabban teljesítenek csertői Aurél fiai, mutatójuk 2-3-9 (9-21), és mostanság a góllövés sem megy Balázséknak: három találkozót játszottak le rúgott találat nélkül. Gévayéknak a helyzeteik megvannak, legutóbb a Videoton ellen is (0-1), de a koncentrációval baj van.
Az Újpestet érezzük esélyesebbnek a találkozón, a paksiak mintha kicsit elfáradtak volna a szezon végére. A lilák odahaza győzelemmel hangolnak a Fradi elleni bajnoki rangadóra. tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik