Hírek

Menekülés a kiesés elől…

Egy magyar és egy angol bajnoki került fel a mai tétlapunkra...

Békéscsaba-Vasas 1!

A kiesési rangadón a házigazda győzelmét várjuk!
Elképesztő izgalmas lesz az NB/I utolsó három fordulója, már ami a kiesés kérdését illeti. Hárman menekülnek, de csak egyikük úszhatja meg az osztályváltást – ketten közülük most egymással csatázik a pontokért, amelyből eddig mindhárman 25-öt gyűjtöttek. A Békéscsaba az őszt rontotta el nagyon, a télen jól erősített, és ennek meg is lett az eredménye. A gárda védelme stabilizálódott, az elmúlt hónapokban már nem szaladtak bele nagy verésekbe a viharsarkiak. Vaskóék három idegenbeli mérkőzéssel a hátuk mögött fogadják a fővárosiakat: az MTK-nál és a Halinál kikaptak, de szombaton létfontosságú sikert arattak Felcsúton (0-1). Calventéék taktikusan futballoztak, megérdemelten nyertek a rivális ellen. A Kórház utcában 3-3-8 a statisztikájuk, azért ezen lenne mit kozmetikázni. A hátralévő meccseik a Honvédhoz mennek, majd a Lokit fogadják.
Az angyalföldiek sincsenek könnyű helyzetben. A téli edzőváltás óta sem jönnek az extra eredmények. Értek el értékes győzelmeket (Újpest, Haladás), szereztek fontos pontokat (Videoton), de még mindig nem tudtak elszakadni a veszélyes zónától. A formájuk nem jó, szombaton a DVTK verte őket könnyedén az Illovszky-stadionban (1-3). A piros-kékek idegenben nem félelmetesek, mutatójuk mindössze 2-3-10. Az utolsó két mérkőzésükön a Puskással és az MTK-val találkoznak – nem egyszerű tehát Remiliék helyzete sem.
A Vasas eddig kétszer győzte le a lila-fehéreket az idei kiírásban, ám ma szerintünk az összeszedettebb Békéscsaba elverheti a piros-kékeket. Azt gondoljuk, hogy a roppant fontos három pont a Viharsarokban marad, tippünk így: 1-es!

Newcastle-Manchester City +2,5!

A kiesés elől menekülő hazaiak nem óvatoskodhatnak, neki kell menniük a Citynek – ez viszont veszélyes is lehet. Gólokkal kalkulálunk…
A szarkák 28 pontjukkal a 19., azaz az utolsó előtti helyről várhatják a folytatást. Az edzőváltás eleinte nem hozta meg a várt eredményt, sorra buktak Rafa Benitezzel is a fehér-feketék, ám legutóbb otthon alaposan elverték a Swansea-t (3-0), életben tartva a reményt a bennmaradásra. A St James’ Parkban nem erősek Mitrovicék, mérlegük 5-6-5, általában eseménydús kilencven perceket játszanak (25-22). A keretben sok a hiányzó, Krul, Elliot, Coloccini, Haidara és Mbabu sérült.
A Manchester City csodát tett a BL-ben, a PSG-t búcsúztatva az elődöntőbe jutva. A bajnokságban is menetelésbe kezdtek a halványkékek, három mérkőzést nyertek meg sorozatban, így őrzik 3. helyüket. 60 pontosak, idegenben 7-5-4-es sort produkálva. Agüeró remek formában van, de a gárda is szépen termeli a találatokat: az utolsó két túrájukon hétszer voltak eredményesek Pellegrini fiai. Sterling sérült, Kompany felépülőben, de még vélhetően kihagyja a mai találkozót.
A hazaiaknak a bennmaradáshoz, a vendégeknek a bronzéremhez kellenek a pontok. A szarkák nem óvatoskodhatnak, hiszen az iksz sem jó eredmény számukra. Élvezetes, lüktető mérkőzésen csak úgy potyognak majd a gólok, tippünk így +2.5!

Olvasói sztorik