Hírek

Olasz és német kaland!

Két bajnoki, sok gól, hazai sanszok...

Verona-Frosinone +2,5!

A kiesési rangadón óvatoskodásnak helyen nincs! Nyílt futballt és gólokat várunk Veronában!
A Hellas lassan búcsút inthet az élvonalnak, a sárga-kékek a sereghajtók, mindössze 22 egységet gyűjtöttek, lemaradásuk 6 pont a már bennmaradó Carpi mögött. Az esélyük a bennmaradásra még azért megvan, ugyanis a hátralévő játéknapokon a Milan és a Juve kivételével elméletileg verhető alakulatokkal találkoznak. Ehhez azonban javulnia kellene Luigi del Neri együttesének… A Marc Antonio Bentegodiban például csak 2-6-8-as mérleget hoztak össze Ionitáék, az Atalantát és a városi riválist győzték le. A formájuk inkább gyenge, bár két hete elhozták a pontokat a gödörben lévő Bolognától, a múlt vasárnap viszont kapituláltak a tartalékos Napoli vendégeként. A keret nem lesz teljes, Souprayen (bekk) eltiltott, Helander (bekk), Romulo (kp.) és Farisa (cs.) sérült, Toni pedig ugye büntiben van korábbi, csapattársait kritizáló mondatai miatt.
A Frosinone újonc a ligában, és eddig olybá tűnik, retúrjegyet váltottak Roberto Stellone fiai a Serie A-ba. Az utolsó előtti helyen állnak, 27 pontjuk van, de legalább lőtávolon belül van a Carpi. A formán illene javítaniuk a sárga-kékeknek, ugyanis négy mérkőzés óta nyeretlenek, és háromszor még csak be sem találtak az ellenfél hálójába. Idegenben a leggyengébbek, statisztikájuk csupán 1-2-12 – csak az Empolinál arattak sikert. A keret igencsak hiányos lesz, Ajeti és Blanchard, két alapvédő eltiltását tölti, Sammarco (kp.) sérült, és Dionisi (cs.) bevetése is erősen kérdéses.
Ősszel 3-2-re nyert a Frosinone, és ma is várjuk a gólokat. Az iksz egyik félnek sem jó, tehát fel kell vállalniuk az együtteseknek a nyílt futballt. A hazaiak tűnnek esélyesebbnek, de a gólokban is van ráció. Tippünk így: +2.5!

Borussia Dortmund-Hamburg 1-es és +2.5!

A hétközi kupakudarc után a Bundesligában javíthatnak a sárga-feketék.
Noha már 3-1-re is vezettek Reus-szék az Anfield Roadon, végül a vörösök 4-3-ra fordítottak, és így tovább is jutottak az EL-elődöntőjébe. A német együttesnek most a hazája bajnokságában kell bizonyítania. Eddig jól is teszik a dolgukat Tuchel mester fiai, a bajorok mögött magabiztosan őrzik 2. helyüket, 68 pontosak, hazai mérlegük impozáns, 12-2-0. A gólok is jönnek a mérkőzéseiken, 39-11 a találati mutatójuk Dortmundban. A formájuk a Bundesligában parádés, bár legutóbb a Veltins Arénában hagytak elveszni két egységet (Schalke 2-2). A keretben csak Subotic sérült, ám elképzelhető, hogy a csütörtöki csapaton több helyen is változtat majd a vezetőedző.
A hamburgiak úgy tűnik, tanultak az elmúlt két év hibáiból, amikor is a szezon végén osztályozóra kényszerültek. Nos, az északiak jelenleg a 10. pozíciót foglalják el 34 egységgel, de mivel nagyon tömör a tabella közepe és alsó fele, így azért totálisan még nem érezhetik magukat biztonságban Lasoggiáék. A brigád idegenben nem veszélytelen (5-3-6), a formája viszont totálisan kiszámíthatatlan. 3-0-ás hannoveri győzelmet hazai vereség követte a Darmstadtól (1-2). Jó hír, hogy a védelembe visszatérhet Djourou, elől viszont nem vethető be az Olic-Drmic-Hunt trió.
A dortmundiak megnyerik a találkozót, viszont a sima hazai siker mellé még gólokat is várunk. Hármat legalább – így sokkal kellemesebb szorzót kapunk!

Olvasói sztorik