Hírek

Északi kaland…

Ma egy finn és egy svéd bajnoki került fel a listánkra...

Inter Turku-Kuipo 1!

A házigazda kerete erősebb, a Kuipo pedig hagyományosan gyenge látogató. Ebből hazai lesz…
Az Inter tavaly a 4. helyen zárt a bajnokságban, a dobogósokat nem tudta megszorongatni. A keretét nem igazán erősítette meg a szünetben, így Job Dragtsma vezetőedzőnek különösebb extra céljai nem lehetnek az idei kiírásban sem. A kupában jól szerepelnek a kék-feketék, és a bajnokságban is őrzik veretlenségüket – igaz, még csak két mőrkőzést játszottak. Otthon leikszeltek a Lahtival, majd nyertek a HIFK vendégeként. Az alapcsapatból nem hiányzik senki sérülés vagy eltiltás miatt.
A Kuipo az előző bajnokságban megúszta a kiesést, Marko Rajamäki vezetőedzőnek az idén is ez az elsődleges célkitűzése. A brigád valamelyest igyekezett erősíteni, de eddig ez nem köszönt vissza a pályán. A bajnoki rajt előtt lejátszott kupameccseket túlélték a sárga-feketék, a pontvadászat első két fellépését viszont rendesen elrontották Hakoláék: előbb az Ilves, majd a PK 35 vitte el tőle a pontokat. A keretben egy kapus és egy bekk sérült, velük ma sem kalkulálhat a szakmai stáb.
A házigazda kerete masszívabb, a Kuipo pedig évek óta gyengélkedik idegenben. Ma sem gondoljuk, hogy feltámadnának Pennanenék. Az Inter otthon tartja a pontokat, tippünk így: 1-es!

Elfsborg-Malmö Mindkét fél betalál: IGEN!

A két élcsapat összecsapásától gólváltást várunk.
A 12. fogadja a 13. helyezettet a svéd élvonalban – ennyit az élcapatokról… No de komolyra fordítva. A tavalyi kiírásban a házigazda a 4., a vendégek az 5. pozícióban zártak. A jelenlegi bajnokságban a sárga-feketék a Hacken vendégeként kikaptak, otthon elintézték a Hammarbyt, viszont a Kalmarnál megint pont nélkül maradtak. Mindhárom mérkőzésükön jött az over opció, rúgtak is, de kaptak is valamennyi ütközetben. A keret – svéd szinte – erős, Claessonékat a dobogó környékére várja a szaksajtó. Eltiltott nincs, egy bekk és egy támadó sérült, de már régóta, így extra probléma nem nehezíti Jan Mian vezetőedző munkáját.
A Malmö tavalyi 5. helyen csalódást keltett a klubnál, az idén eredményesebb produkciót várnak el az év elején kinevezett Allan Kuhn vezetőedző legénységétől. A kupában jól szerepeltek, a bajnoki rajton legyőzték a címvédő Norrköpinget, utána viszont jött két zakó: előbb az újonc Jönköping vendégeként, majd a gyengécske Sundsvall nyert Malmőben. A védelem ingatag, három fellépésen már hat gólt kaptak – igaz, hatot is rúgtak. A keretben két bekk sérült.
Mindkét támadósor és védelem gólképes, egymás ellen tavaly 2-2-re és 1-1-re végeztek. A Boras Arénában hagyományosan erős az Elfsborg, a Malmőnek nem lesz könnyű dolga. A kimenetel helyett inkább a gólokban bízunk, egyet-egyet tuti, hogy összehoznak a felek.

Olvasói sztorik